mjesto za top banner

5. LIPNJA 2012. 17:22h

Ministri Pusić i Vrdoljak idu na Split Pride: Dajemo podršku nenasilju!

Vesna Pusić

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Potpredsjednici HNS-a Vesna Pusić i Ivan Vrdoljak potvrdili su odlazak na splitski Gay pride. Na taj se način borimo protiv diskriminacije ljudi u hrvatskom društvu, istaknula je inoministrica Vesna Pusić...

"Smatramo da time dajemo svoju podršku nenasilju i borbi protiv bilo kakvog nasilja u hrvatskom društvu", rekla je Pusić.

Lokalna vlast svojim je ponašanjem samo podigla napetost što nije dobro, ocijenila je Pusić. Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak istaknuo je pak da se radi o prvorazrednom političkom pitanju.

"Da pri ulasku u Europsku uniji jedna zemlja kaže dosta je nasilja, dosta je kamenovanju, uvredama ili bilo čemu što se događalo prošle godine i počnemo poštivati naše hrvatske zakon", rekao je Vrdoljak.

S ponosom idemo u Split stati iza vrijednosti iza kojih godinama stojimo, zaključili su Vrdoljak i Pusić. (Mediaservis)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!