mjesto za top banner

4. SVIBNJA 2012. 08:40h

Ministra Ostojića danas nema na GSV-u, sindikati ljuti

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Zbog „policijske asistencije“ -  primjene sile i lišavanja slobode sindikalista Jadrankamena, ali i drugih građana Pučišća na Braču – sindikalne središnjice su se pisano obratile ministru unutarnjih poslova, gospodinu Ranku Ostojiću i zatražile da na početku današnje sjednice GSV-a članovima toga tijela pojasni razloge poduzimanja jučerašnje akcije te da odgovori na brojna pitanja koja se u vezi akcije nameću.

- Međutim, kako smo jučer informirani da će ministar danas biti na službenome putu te da će se članovima GSV-a obratiti niže rangirani državni dužnosnik Ministarstva unutarnjih poslova, članovi GSV-a sindikalnih središnjica neće se odazvati pozivu za današnju sjednicu, poručili su u sindikatima.

- Očekujemo da se sjednica sazove u terminu koji će i ministru Ostojiću odgovarati. Nemoguće danas sjesti za isti stol, bez mogućnosti dobivanja odgovora od najodgovornije osobe, kao da se jučer u Hrvatskoj nije dogodilo ništa značajno - zaključili su sindikati.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!