mjesto za top banner

22. LIPNJA 2012. 11:09h

Ministarstvo kulture daje novčane potpore književnicima

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Ministarstvo kulture objavilo je javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnoga stvaralaštva u 2013. godini. Ministarstvo će dodjeljivati potpore autorima za književno-umjetnički rad, prijevode na hrvatski jezik djela koja predstavljaju opća kulturna dostignuća, književnopovijesni rad na pripremi sabranih, odabranih i kritičkih izdanja djela hrvatskih autora...

Dodjeljuju se godišnje potpore u pojedinačnom iznosu od 84 tisuće kuna bruto, polugodišnje potpore u pojedinačnom iznosu od 42 tisuće kuna bruto i tromjesečne potpore u iznosu od 21 tisuće kuna bruto. Potpore će se isplaćivati autorima u mjesečnim obrocima od 7 tisuća kuna bruto.

Potpora se neće dodjeljivati autorima za publicistička i stručna djela te za pripremu znanstvenih radova. Pravo podnošenja ponuda na Javni poziv imaju fizičke osobe, državljani Republike Hrvatske. Autori se nemaju pravo prijaviti na Javni poziv za poticanje književnoga stvaralaštva prije nego što bude objavljena knjiga za koju su zadnji put koristili ovu potporu. Ponude na ovaj javni poziv mogu se podnositi do 15. rujna. (Mediaservis)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!