mjesto za top banner

23. SVIBNJA 2012. 10:06h

Ministar turizma pozdravio dogovor između hotelijera i ZAMP-a

veljko ostojić

Foto

Hrvatska
0

Tekst

 - Pozdravljamo smanjenja parafiskalnih nameta te nam je drago što su i ovi pregovori dokaz volje za postizanje novog modela naknade koja će biti u obostranom interesu. Također, ovakav zajednički dogovor ujedno je i doprinos jačanju konkurentnosti hrvatskog turizma, što je jedan od ključnih ciljeva Ministarstva turizma - istaknuo je  ministar turizma Veljko Ostojić nakon što je objavljeno da su Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) i ZAMP Služba Hrvatskog društva skladatelja (HDS) za ovu godinu dogovorili dodatni popust od 15 posto na naknade za korištenje glazbe u sobama i zajedničkim prostorijama hotela, kampova i drugih ugostiteljskih objekata.

Popust se odnosi na ovu godinu, a rezultat je aktivnog pregovaranja. Kako bi došlo do što manjeg broja prigovora, UPUHH bi trebao utjecati na podizanje razine svijesti svojih članica o važnosti poštivanja autorskih i srodnih prava, dok će HDS ZAMP voditi računa o specifičnostima hotelijerske djelatnosti te gospodarskom okviru u kojem hotelijeri posluju.

Eventualni prigovori korisnika-člana udruženja koji svoj problem ne uspije riješiti izravno s HDS ZAMP-om riješavat će zajedničko medijacijsko tijelo, u koje će svaka strana imenovati po dva člana.

>>>ZAMP i hotelijeri dogovorili dodatni popust na izvođenje glazbe u hotelima

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!