mjesto za top banner

19. SVIBNJA 2013. 23:30h

Milinović: Kontinuitet HDZ-a u ličko-senjskoj županiji

Darko Milinović

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Po nepotpunim i neslužbenim podacima, kojima raspolažu u izbornom stožeru HDZ-ove koalicije u Gospiću, Milan Kolić pobjeđuje u prvom krugu izbora za ličko-senjskog župana, a očekuje se i pobjeda u Gospiću.

Kandidat HDZ-HSS-HSP-HSP-Ante Starčević i HSU Milan Kolić zasad uvjerljivo vodi na listi za župana sa 58,43%, kandidat SDP-a i HNS-a Tomislav Zrinski osvojio je 33,43% a kandidat HSLS-a Ante Franić na trećem je mjestu sa 10,09% osvojenih glasova.

"Konačne rezultate trebat će još pričekati", rekao je nositelj koalicijske liste HDZ-a Darko Milinović koji nije skrivao zadovoljstvo informacijama s terena koje pristižu u izborni stožer, gdje se večeras okupilo više stotina članova stranke.

"Mislim da je to očekivani kontinuitet i na naplatu je došlo sve ono dobro što je HDZ napravio za ovu županiju, očekivali smo pobjedu u prvom krugu, sada je to oko 59% i za Županijsku skupštinu imamo preko 60% , rezultati su očekivani, zahvaljujem biračima i pred nama su novi izazovi", rekao je Milinović.

"Još čekamo rezultate s nekoliko birališta sada smo negdje na granici od 50%, a imat ćemo i većinu u gradskom vijeću, čekamo još rezultate s nekoliko mjesta da vidimo jesmo li pobjedili u prvom krugu", rekao je Milinović govoreći o izborima za gradonačelnika i gradsko vijeće Gospića.

Izbori su prošli bez incidenata, kažu u županijskom izbornom povjerenstvu, a na ove lokalne izbore nije zabilježen organiziran dolazak birača iz drugih država. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!