mjesto za top banner

25. TRAVNJA 2012. 22:41h

Milinović: Demokršćansko zvono zvoni na uzbunu, mora utihnuti na izborima

Darko Milinović i Mladež HDZ-a

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Na Izbornoj skupštini Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije, Darko Milinović izabran je za novog-starog predsjednika. Svojevrstan je to poklon ličkog članstva za njegov današnji 49. rođendan. Nazočnim kolegama obratio se riječima "Ponosan sam što sam ja vi i što ste vi ja" te ponovio da je on budući predsjednik HDZ-a.
- Danas HDZ-u treba pobjednički mentalitet, snaga i hrabrost – kazao je Milinović.

Istaknuo je mnoge uspjehe koji stoje iza HDZ-a koji od samostalnosti Hrvatske vlada Likom.
- Osjeća se u zraku novi tim, novi zanos i nova pobjeda. Osjećam pobjedu u zraku, ali pobjedu demokršćanske opcije već na idućim lokalnim izborima. Mnogi misle da će ovi unutarstranački izbori donijeti raskol u stranci. Neće, svaki izbori u svakoj stranci pa tako i u našoj donose određene tenzije jer se borimo za čelno mjesto. Neću se umoriti u ime vas broditi, ploviti, putovati i letjeti Hrvatskom, jer putujem i avionom, i prenositi taj pobjednički mentalitet, poručio je Milinović.

- Demokršćansko zvono zvoni na uzbunu, a ono mora utihnuti već na sljedećim lokalnim izborima, zaključio je.

O njegovim vrlinama govorili su i drugi čelnici ličkoga HDZ-a. Župan Milan Jurković kazao je kako je će "malo tko od nas biti u prilici da doživi da jedan lički sin koji ima viziju razvoja i napretka i HDZ-a i hrvatske države i ujedinjenje demokršćanske opcije i jedinstva stranke i objedinjavanja svih potencijala HDZ-a da će u dogledno vrijeme iskočiti iz naših redova".

- Kada je u pitanju Darko Milinović kao kandidat za čelno mjesto naše stranke reći ću da je to čovjek koji poznaje stranačku strukturu, koji ima svoj kontinuitet i normalno je da ima aspiracije da zasjedne na najvišu poziciju u stranci u koju je ugrađivao sebe sa svima nama skupa – kazao je gradonačelnik Novalje Ivan Dabo.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!