mjesto za top banner

21. TRAVNJA 2012. 18:32h

Milanović o slučaju Kalambura: Nisam znao, ne provodimo policijske provjere

Premijer Zoran Milanović uklanja otpad u zagrebačkoj Dubravi

Foto

Hrvatska
0

Tekst

- Vidjet ćemo je li to bila greška- rekao je premijer Zoran Milanović upitan hoće li povući imenovanje nove direktorice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sanje Kalambure protiv koje je podignuta optužnica...

- Nisam znao jer ne provodimo policijske provjere i nećemo to raditi. Da sam znao i da sam bio informiran, zaustavio bih to, ali ne želim upirati prstom u Mirelu Holy jer vjerujem da ima vrlo visoke kriterije. Ali isto tako, ovo što radi nije bez rizika- istaknuo je premijer, koji za sada ne želi prozivati resornu ministricu...

- Važno je u ovoj priči je da je ministrica Holy, na temelju povjerenja koje ja investiram u svakog svog suradnika i svakog člana Vlade, odlučila predložiti, a Vlada je imenovala osobu protiv koje je na snazi optužnica. Ta osoba nema veze s politikom, nema veze sa SDP-om, ta osoba je taj posao radila za vrijeme naše konkurentske i bivše Vlade. Dakle, to je pilično smion i odlučan čin ministrice Holy, vidjet ćemo u skorije vrijeme, što je stvarno. Ne želim je na bilo koji način za sada prozivati, ali samo joj rekao da preuzima odgovornost- pojasnio je Milanović.

Ministrica Mirela Holy danas je rekla da je dala suglasnost imenovanju Kalambure na prijedlog Upravnog odbora. Ne vidi razlog za povlačenje suglasnosti, a uvjerena je da je odbacivanje optužnice protiv Kalambure samo pitanje vremena..

- Postoje informacije koje je dobio odvjetnik gospođe Kalambure, da je već odbačaj napisan, samo se čeka da se sutkinja vrati s bolovanja- rekla je ministrica.

Podsjetimo, Holy je jučer pojasnila da je Kalambura bila maltretirana, a nakon toga zaradila je i optužnicu, upravo zato što nije željela sudjelovati u kriminalnim radnjama Fonda u vrijeme vodstva koje se danas tereti u aferi Fimi media. (Mediaservis)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!