mjesto za top banner

15. LIPNJA 2012. 13:44h

Milanović: Nisam ovdje da tješim i budem duhovni otac, nego sam premijer

Zoran Milanović

Foto

Hrvatska
0

Tekst

"Politički utjecaj države na Podravku bio je štetan, i u smislu kadroviranja i usporavanja rasta kompanije, bit će ga sve manje", rekao je to nakon razgovora s Podravkinom upravom, zazvavši dolazak investitora s novcem, premijer Zoran Milanović.

Milanović je komentirao i crne brojke Zavoda za statistiku, prema kojima je stopa inflacije najveća u posljednje tri godine, 3,9%.

"To je direktna posljedica rasta cijena energenata, 3,9 posto, to je više nego 2 posto, to je to. Manje PDV-a ali prije svega dakle rasta cijena energenata. To smo očekivali", rekao je Milanović.

Na primjedbu da to neće utješiti građane, premijer Milanović je uzvratio.

"Ja nisam ovdje da ikoga tješim, nisam duhovni otac, nisam otac, nego sam premijer. Kada firme kao što je Podravka budu rasle, kada će bujati, kada će se širiti na međunarodna tržišta, onda ćemo biti bogata država, onda ćemo biti bogato društvo. Onda će biti i za sve dodatke na plaće u javnom sektoru, bit će posla u privatnom sektoru", poručio je Milanović. (Mediaservis)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!