mjesto za top banner

16. SVIBNJA 2012. 16:38h

Mikšić: `Kumrovečka koalicija nema pojma o tržišnoj ekonomiji`

Boris Mikšić

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Boris Mikšić oglasio se medijima priopćenjem u kojem žestoko napada Kumrovečku koaliciju, hrvatske političare, a osobno spominje premijera Zorana Milanovića, ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa, a spominje se i predsjednik Ivo Josipović. Mikšićevo priopćenje objavljujemo u cijelosti:

Kumrovečka koalicija nema pojma o tržišnoj ekonomiji
pa krade ideje od Mikšića!

Zoran Milanović je prije dva dana na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa izjavio „ Euro je pred vratima, no o njemu treba dobro razmisliti“. Nije mi jasno što je Predsjednik Vlade htio s time poručiti građanima? Malo je kasno za „razmišljanje“.

Da će euro zamijeniti kunu vjerojatan je scenarij nakon ulaska Hrvatske u EU. Referendum o ulasku je proveden 10 godina prekasno čime su građani dovedeni pred gotov čin. O eurozoni, ako je tada još uopće bude, baš kao i o svemu ostalom, građani mogu „razmišljati, ali sigurno nisu, niti će odlučivati. Zato vrlo demagoški zvuči ova Milanovićeva izjava. Uvijek sam govorio da će Euro propasti prije nego nas preuzmu kao koloniju konobara i građana "drugog reda", baš kao što je stoljećima bilo pod Austrougarskom!

Uglađeni Milanović sa nula iskustva u gospodarskom sektoru nadalje priča o prijeko potrebnim idejama i inovacijama. Dakle o svemu onom za što sam se borio od samog početka moje političke karijere. Jedina razlika je u činjenici da je moja vizija za Hrvatsku bila osmišljena na principu "I've been there, done that!" dok niti jedan od političara koji su bili, ili su danas na vlasti nemaju pojma što učiniti da se ekonomija dovede na kolosjek koje se zove prosperitet!

To pokazuje činjenica da je na čelu Ministarstva poduzetništva i obrta čovjek koji je u životu bio poduzetnik čitavih 6 mjeseci! Najmanje što se moglo očekivati od ove koalicije je da Ministarstvo poduzetništva vodi netko tko iza sebe ima prijeko potrebno iskustvo i iz prakse razumije s kakvim problemima se susreću poduzetnici i obrtnici u Hrvatskoj. Ovako koalicijska vlada samo demonstrira nastavak političkog poltronizma.

Premijer se u vremenu najžešće krize šeće po diplomatskim domjencima, drži predavanja studentima managementa, obraća se narodu na francuskom i latinskom, ali očito s hrvatskim ima problema. Jedino tako mogu protumačiti njegovu izjavu da „živimo u blagostanju“. Predlažem i njemu i vječnom zagovaratelju prava i pravde Josipoviću, za kojeg su muljaže u ZAMP-u pokazale da ima itekako dvostruka mjerila kad se radi o njemu samom, da se spuste s Pantovčaka i Markova trga među narod, pa će vidjeti u kolikoj su zabludi.

Uvijek smo bili zemlja gastarbajtera i šljakera, ali naši "političari" od kojih većina nema godinu dana radnog staža, nisu nikad šljakali, već su izmišljali toplu vodu u partijskim školama u Kumrovcu. Najtužnije je da danas, nakon 20 godina hrvatske samostalnosti ti isti vode zemlju i s visoka sole pamet narodu o konkuretnom tržištu i ekonomiji.

Boris Mikšić - Predsjednicki kandidat 2005 –
kojeg su politički moćnici dogovorno eliminirali
da uđe u drugi krug jer nije bio "podoban".

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!