mjesto za top banner

NEMA POŠTEĐENIH

4. OUJKA 2009. 07:51h

Mesić oduzima odličja i Norcu i Blaškiću!

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Procedura za oduzimanje osam od 13 odličja generalu Zagorcu već je pokrenuta, a isto čeka i Norca. On ostaje bez odličja za hrabrost.

Bez odličja, odlučio je predsjednik Mesić, osim umirovljenog generala Vladimira Zagorca, ostat će još dvoje hrvatskih generala protiv kojih stoji sudska presuda, Mirko Norac te Tihomir Blaškić, piše Dnevnik.hr.

Procedura za oduzimanje osam od 13 odličja generalu Zagorcu, navodi Dnevnik.hr, već je pokrenuta, dok će se za nekoliko dana pokrenuti procedura i za Norca, koji će ostati bez odličja koje je dobio za hrabrost. Slična procedura priprema se i za generala Blaškića.

Neću čekati pravomoćnost presude umirovljenom generalu Vladimiru Zagorcu, odličja će mu biti odmah oduzeta. On je ugojeni mali miš.

predsjednik Mesić, 3. ožujka 2009.

Norac trenutno izdržava kaznu za ratni zločin u Gospiću, a nepravomoćno je osuđen i za ratni zločin u Medačkom džepu.

Podsjetimo, Zagorec je u ponedjeljak nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora zbog 'afere dragulji', uz što će morati vratiti novac u iznosu od 39,4 milijuna kuna, kolika je bila vrijednost dragulja za koje je optužen da ih je ukrao iz MORH-a.

Predsjednik Mesić oduzimanje odličja najavio je samo dan nakon presude, iako ona još uvijek nije pravomoćna.

VIDE: Mesić odmah oduzima odličja Zagorcu

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!