mjesto za top banner

RAčUNI NE LAŽU

26. SIJENJA 2007. 13:40h

Mesić krala novce predviđene za krevete

Tekst

Iako tvrdi da joj kemoterapija ne dozvoljava teroriziranje štićenica, izgleda da je Nevenka Mesić samovoljno uzimala novac od donacija.

Naime, u humanitarnoj akciji Sigurna adresa bilo je prikupljeno oko 100 tisuća kuna, a izgleda da je Nevenka Mesić zbog ''materijalnih troškova'' osobno podizala novac.

Iako je ta akcija kojom se trebalo kupiti 150 kreveta za žrtve nasilja u Zagrebu završena prije godinu dana, Nevenka Mesić je nastavila prikupljati novac. Tako je od Grada Rijeke dobila 20 tisuća kuna, a na službeni račun akcije novac od telefonske akcije nikad nije uplaćen što su potvrdile osobe koje su sudjelovale u cijeloj akciji.

I Ministarstvo socijalne skrbi je zatražilo smjenu Nevenke i Romea Mesića i Upravnog vijeća, a uz stručnu pomoć domom će upravljati Blanka Špec, psihologinja po struci.

Naime, umjesto nje domom je upravljala Nevenka Mesić koja ju je zlostavljala i prijetila. Kako piše Večernji list kada su čule za odlazak Nevenke Mesić štićenice su u domu slavile i pjevale.

No, za Glas Istre Nevenka Mesić je izjavila kako ona nikoga ne može terorizirati jer je na kemoterapiji i ima 47 kila.

-Ako se traženje malo reda u ustanovi, u čemu mogu pomoći i štićenice, naziva zlostavljanjem, mislim da meni to više nije potrebno. Za rata sam prošla torture u srpskim logorima, pa mi je to bio motiv da se posvetim zlostavljanim osobama- kazala je Mesić napominjući kako horor od izjava pojedinih štićenica samo pogoršava njeno zdravstveno stanje.

J.M.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!