mjesto za top banner

ZARAZNA BOLEST

26. SIJENJA 2007. 10:28h

Meningokokna sepsa opet u Koprivnici

Tekst

Dječak iz Ferdinandovaca kraj Koprivnice prebačen je u Zagreb jer boluje od iste bolesti zbog koje je umrla djevojčica iz istog mjesta.

Trogodišnjem dječaku dijagnosticirana je fulminantna meningokokna sepsa, ali liječnici i dalje čekaju cijelovite nalaze.

Unatoč svim liječničkim mjerama nakon što mu se stanje nije poboljšavalo, oboljeli dječak prevezen je u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'', tim više što je prije šest mjeseci od iste zarazne bolesti preminula 20-mjesečna Hana Ščuka.

Prema riječima infektologa riječ je o izoliranom slučaju jer trogodišnjak nije išao u vrtić.

Međutim u Fredinandovcu je zavladala panika zbog već drugog slučaja te opasne i rijetke bolesti u vremenu od samo pola godine.

Iz tih razloga Zavod za javno zdravstvo poslao je u to mjesto svoje ekipe koje su preventivno cijepile sve one koji su bili u neposrednom kontaktu s dječakom, javlja Jutarnji list.

- Za paniku nema mjesta. Učinjeno je sve što je potrebno i nema razloga za zabrinutost- naglasila je dr. Draženka Vadla, voditeljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

D.L.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!