mjesto za top banner

BANDIĆ O SEBI:

7. SIJENJA 2010. 19:36h

Lupež, pa makar i Bandić, ne može na Pantovčak

Milan Bandić na konferenciji za medije nakon 20 dana turneje

Foto

Hrvatska
0

Tekst

U vrijeme kada se s bivšim potpredsjednikom Vlade vode obavijesni razgovori, zar bi Milan Bandić prošao netaknut, zapitao se Bandić.

Nezavisni predsjednički kandidat Milan Bandić pozvao je u četvrtak sve institucije gonjenja da ''izvade papire'' kako bi ukoliko protiv njega postoji nešto inkriminirajuće odustao od kandidature i pješke krenuo prema Remetincu, te rekao da mu je u zamjenu za podršku Ivi Josipoviću ''nuđena vlast u Zagrebu''.

- Lupež, pa makar to bio i Milan Bandić, ne smije doći na Pantovčak - poručio je Bandić na završnoj konferenciji za novinare dodajući kako želi čistog obraza i savjesti preuzeti odgovornost hrvatskog predsjednika.

Zar mislite da bi, u vrijeme kada se s bivšim potpredsjednikom Vlade vode obavijesni razgovori, a protiv bivšeg ministra pokreće kazneni postupak, Milan Bandić prošao netaknut, zapitao je.

AFP-.--.-
Photo javno165  
Govoreći o svom protukandidatu Josipoviću, Bandić je rekao kako je još prije ljeta Josipović došao kod njega u Dverce tražiti podršku za svoju kandidaturu, a za protuuslugu su nudili da mu ''puste Grad Zagreb'', a što, kaže, može posvjedočiti Duško Ljuština.

Kao treći hrvatski predsjednik neću zagovarati kontinuitet svega što se događalo zadnjih deset godina, rekao je Bandić dodajući kako on nije, kao kolega Nadan Vidošević i protukandidat Ivo Josipović, šaptao s aktualnim hrvatskim predsjednikom.

Također je ponovio kako neće biti predsjednik-privjesak niti jedne stranke, niti čovjek na daljinski upravljač Zorana Milanovića i Stjepana Mesića.

'Kakvu pravdu zagovara Josipović iz 400 kvadrata stana'

O svom protukandidatu Josipoviću rekao je kako ima 20 puta više nekretnina i tisuću puta više novaca od njega.

- Kakvu pravdu zagovara Josipović iz 400 kvadrata stana i Josipović koji je iz Komercijalne banke iščupao 138 tisuća maraka - zapitao se Bandić.

Josipovića je također optužio i da je idejni tvorac ''harača svih harača'' po kojem primjerice kafić od 40-ak kvadrata ZAMP-u plaća mjesečno 500 kuna.

Onima koji su se zalagali za uklanjanje križeva poručio je da njemu ne smeta križ, kao što mu ne smeta niti polumjesec.

Za Državno izborno povjerenstvo (DIP) rekao je kako imaju dvostruke kriterije, te se zapitao gdje su bili DIP i Transparency International kada je prije pola godine Josip Kregar skupljao novce SMS-om.

Upitan o tome što ga je Srpsko narodno vijeće zamolilo da se ne pojavljuje na božićnom domjenku, nakon što mu je Tomislav Merčep dao podršku, Bandić je poručio kako nisu svi ljudi pravoslavne vjere u Hrvatskoj strpani u tor Milorada Pupovca i Srpskog narodno vijeća, te da će velik dio njih glasati upravo za njega.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!