mjesto za top banner

22. PROSINCA 2011. 12:28h

Luka Bebić Borisu Špremu poklonio svoje maslinovo ulje

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Dok su se novi i stari zastupnici te ostali uzvanici družili i upoznavali na domjenku nakon prvog dijela konstituirajuće sjednice Sabora, Luka Bebić predao je ključeve sefa i svoju sobu novom predsjedniku Sabora Borisu Špremu.

- Nisam tužan što idem, ja sam već od '99. spreman ići u mirovinu, dakle 12 godina. Danas imam skoro 48 godina radnog staža, i nisam pao u situaciju koju nisam očekivao. Ja imam razrađen svoj daljnji program odavno, tako da ne tugujem – rekao je novinarima Luka Bebić dok je u svojoj sobi čekao Šprema. Špremu je predao ključeve sefa u kojem stoje neki od prvih hrvatskih zakona, tekst hrvatske himne, službeni rezultati svih dosadašnjih izbora, popis imovine Sabora...

- Evo sve što ja od bogatstva imam, to je to. Ovaj ključ je simbol predaje dužnosti – govorio je Bebić dok je pokazivao sadržaj sefa. Nako toga uslijedilo je međusobno darivanje.

- Budući da više nisam u sukobu interesa, sad mogu prodavati ili raditi bilo što drugo, pa tako i reklamirati moje maslinovo ulje, koje je osvojilo puno zlatnih medalja. Poklanjam ga predsjedniku Sabora da s kvalitetnim maslinovim uljem začini početak predsjedavanja Hrvatskim saborom – kazao je Bebić. Šprem je njemu, budući je na Gornjem gradu proveo 21,5 godinu, poklonio sliku tog dijela Zagreba. Njih dvojica su, pojasnili su, suradnici od '90. godine i suradnja je uvijek bila dobra i sadržajna. Barbu Luku zabrinulo je vrijedi li poklonjena slika više od 500 kuna, da ne bi imao problema, ali kad mu je Šprem rekao da ga to više ne treba brinuti, zaključio je da bi se Šprem možda trebao zabrinuti jer je njegovo maslinovo ulje toliko nagrađivano da bi moglo vrijediti i više od 500 kuna.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!