mjesto za top banner

3. SVIBNJA 2012. 12:25h

Lufthansa će otpustiti 3500 svojih zaposlenika diljem svijeta

Foto

Hrvatska
0

Tekst

U pokušajima kompenziranja za rastuće cijene goriva i žestoku konkurenciju najveća njemačka aviokompanija Lufthansa otpustit će 3500 svojih zaposlenika diljem svijeta.

- Moramo razmišljati dugoročno kako bi sačuvali poslove i svojevremeno ponovno otvorili nova radna mjesta, a to ćemo uspjeti jedino restrukturiranjem administrativnih poslova i trenutačnim rezovima - objasnio je drastičnu odluku izvršni direktor Christoph Franz.

Iako se u ekonomskoj krizi Lufthansa snašla bolje od njezinih "kolega" iz Francuske i Velike Britanije rezovi su neophodni, tvrde iz uprave kompanije, javlja Reuters, kako bi ostali konkurentni na tržištu.

Od 3500 otkaza njih čak 2500 bit će uručeno zaposlenicima u Njemačkoj.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!