mjesto za top banner

29. VELJAE 2012. 14:50h

Linić: Unatoč povećanju PDV-a, gorivo ne bi smjelo poskupjeti!

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Ministar financija Slavko Linić, uoči današnje sjednice Vlade, rekao je kako smatra da zbog sutrašnjeg povećanja PDV-a ne bi trebala rasti cijena goriva i kako Ina ne bi trebala povisiti cijene, prenosi T-portal.

– Nisam čuo najave, ali dovoljne su marže onog tko se bavi trgovinom. Marže su na derivate tolike da ne bi trebale značiti povećanje cijena zbog povećanja PDV-a – komentirao je Linić nagađanja da od četvrtka zbog primjene PDV-a od 25 posto cijena goriva ide gore.

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić rekao je kako čekaju da se Ina javi s cijenama i da će onda dati svoj stav o tome.

– PDV nije odgovornost Ine, no Vladin je prostor za intervenciju u cijenu goriva minimalan, svega nekoliko desetaka lipa. Kada odlučimo, onda ćemo intervenirati – rekao je Čačić prije sjednice Vlade, javlja T-portal.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!