mjesto za top banner

13. TRAVNJA 2012. 20:46h

Liječenje na dječjoj onkologiji se nastavlja, sredstva će se nadoknaditi

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Jučerašnja vijest kako se ukidaju dodatna sredstva za dječju onkologiju u Klinici za pedijatriju na Kantridi zabrinula je roditelje djece oboljele od malignih bolesti.

>> Ukidaju se dodatna sredstva na dječjoj onkologiji u Rijeci

Ravnatelj KBC-a Rijeka, Herman Haller, kazao je kako neće biti prekida liječenja djeca, a sredstva koja nedostaju na Odjelu za hematologiju i onkologiju namijenit će se iz drugih poslovanja, prenosi Večernji list.

Klinici za pedijatriju nedostaje 400 tisuća kuna. Objasnio je da je stav Stručnog vijeća da se drugim klinikama ne oduzima novac da bi se dodijelilo onima kojima novac nedostaje.

Ravnatelj Haller je napomenuo kako odjel ne namjeravaju zatvoriti, već naprotiv ojačati, a podršku će tražiti od Ministarstva zdravlja.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!