mjesto za top banner

17. KOLOVOZA 2012. 15:15h

Laburisti prozvali Hajdaša Dončića zbog stranačkog klijentelizma

Siniša Hajdaš Dončić, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Imenovanjem splitskog gradskog vijećnika Ive Baldasara, člana SDP-a i kandidata za splitskog gradonačelnika, na čelnu poziciju Agencije za obalni i linijski promet nastavlja se stranački klijentelizam kojega se ne bi posramio ni HDZ, rečeno je na konferenciji za novinare Hrvatskih laburista održanoj danas u Splitu.

Laburisti to imenovanje, kako je istaknuto, vide kao "veliki pogodak u ništa" ministra Siniše Hajdaša Dončića i pozivaju vladajuće da prestanu s takvim akcijama zbog kojih se nalazimo u ovako teškoj situaciji.

"To da političke stranke na vlasti u javnim poslovima i javnoj upravi postavljaju isključivo svoje ljude kod nas je općeprihvaćena stvar i praksa, ali to da uhljebljuju ljude koji svojim stručnim referencama ne odgovaraju ni uvjetima natječaja koji su sami raspisali, to je politička lakrdija", rekao je predsjednik Splitsko-dalmatinske podružnice Hrvatskih laburista Teo Kovačević, dodavši da je i statut spomenute Agencije promijenjen "kao da je riječ o križanju stavki s popisa za nabavku prehrambene robe".

Kovačević je istaknuo da Ivo Baldasar ne udovoljava uvjetima natječaja svojim radnim iskustvom u pomorstvu jer je radio u turističkoj agenciji Atlas kao menadžer, ali ni godinama iskustva jer mu nedostaju još dvije da bi udovoljio uvjetima natječaja.

Na natječaj za ravnatelja Agencije osim Baldasara natjecala su se još tri kandidata među kojima je bio i dugogodišnji kapetan duge plovidbe i bivši ravnatelj Županijske lučke uprave Igor Pupić, rečeno je na konferenciji za novinare.

"Pupić je svojevremeno razotkrio stranački nepotizam HDZ-a, a na ovom natječaju mu je najveći nedostatak bio taj što nije član SDP-a nego Hrvatskih laburista", rekao je Jurica Marković dodavši da su Laburisti od SDP-a očekivali kvalitetniju i pošteniju politiku.

"Ovo je samo jedan u nizu kadrovskih gafova ministra Hajdaša Dončića, a Milanović je trebao primijeniti iste kriterije kao u slučaju bivše ministrice Holy", rekao je Marković.

Hrvatski laburisti poručili su Ivi Baldasaru kako očekuju da će odustati od svojih gradonačelničkih ambicija. "To bi mjesto trebao prepustiti boljem i poštenijem od sebe", dodao je Kovačević.

Ivo Baldasar je dužnost ravnatelja Agencije za obalni linijski pomorski promet preuzeo 14. kolovoza, nakon što je na odluku Upravnoga vijeća Agencije o njegovu izboru, sukladno odredbama Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu, pismenu suglasnost dao ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić. (Hina)

<< Zbog korupcije sindikat pomoraca podigao tri kaznene prijave >>


 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!