mjesto za top banner

27. SIJENJA 2012. 17:58h

Kuna zlatica izazvala kratki spoj i ostavila u mraku pola Međimurja

Foto

Hrvatska
0

Tekst

 

Velik dio Međimurske županije ostao je sinoć oko 21.45 sati bez električne energije, a nagađa se da je uzrok kuna zlatica koja je u trafostanici izazvala kratki spoj. Takav slučaj već je zabilježen prije nekoliko godina. U mraku je, uz ostala naselja, ostao i dio Čakovca.

U 11 sati je stigao odgovor iz Elektre u kojem se navodi da je u 21.42 sata došlo do kvara u trafostanici 110/35/10kV Čakovec, zbog čega je bez opskrbe električnom energijom ostao grad Čakovec i zapadni dio Međimurske županije.

– Uzrok nestanka električne energije pojava je električnog luka na sabirnicama 35kV koji je prouzročila kuna zlatica. Nakon utvrđivanja kvara potrošači su postupno priključivani na mrežu te su do 22.06 sati svi bili opskrbljeni električnom energijom. Oštećeni dio postrojenja u procesu je saniranja – kažu u Elektri Čakovec.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!