mjesto za top banner

10. SVIBNJA 2012. 22:01h

Kujundžić: Protukandidati kupuju i prisiljavaju, oko mene su pošteni ljudi

Milan Kujundžić

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Jadranka Kosor danas je u Splitu u stranačkim prostorijama predstavljala svoj program. Okupilo se oko pedeset članova, no nije nazočio župan Ante Sanader.

-Mišljenja sam kako je Sanader ovdje trebao biti makar iz pristojnosti jer sam ja predsjednica i članica stranke. On je kao predsjednik županijskog odbora trebao biti ovdje. Ne znam kako će mi to jednoga dana objasniti kada završi sve ovo. Njegova je stvar da se opredijelio za nekoga drugog. Ja bih mu s jednakom toplinom pružila ruku- komentirala je Kosor odsutnost predsjednika županijskog HDZ-a.

U njenoj pratnji stigli su Andrej Plenković, Vladimir Šeks, Branko Bačić, Đuro Popijač, Ana Lovrin, Ante Kulušić i Josip Đakić.

Jedan dio skupa je bio zatvoren za javnost, no Kosor je izjavila kako je članovima i izaslanicima govorila o dosadašnjem radu te naglasila kako nikad ništa nije uzela već samo davala zbog čega je upravo ona ta kojoj bi članovi trebali dati glas.

-Nikada nisam nikoga vrijeđala ni javno, ni tajno. U svojim govorima sam uvijek isticala prvog predsjednika Franju Tuđmana s kojim sam započinjala i završavala svoje govore – izjavila je Kosor.

U isto vrijeme u Koprivnici su se na sučeljavanju kandidata pojavili samo Domagoj Ivan Milošević i Darko Milinović. Novinari su potjerani s jednog dijela sučeljavanja kako bi se kandidati osjećali "slobodniji". Kosor je prokomentirala kako su dosadašnja sučeljavanja kandidata donosila štetu HDZ-u.

U Splitu su danas u dvorani nadbiskupskog sjemeništa  svoj program predstavili Milan Kujundžić i Drago Prgomet na kojem se okupilo znatno više članova.

Kujundžić je komentirao Jadranku Kosor i ostale kandidate tvrdeći kako se ponašaju antidemokratski.

-Ona ide na rezanje stranačkog tijela, na antidemokratski model. Neka se ona i drugi protukandidati sučele s nama. Oni kupuju, prisiljavaju, obećaju. To je model koji je uništio HDZ- izjavio je Kujundžić te naglasio kako on nudi model jedan član - jedan glas.

-Oko mene su najbolji ljudi, pošteni, znalci i dokazani, a ne oni koji studiraju 15 godina - rekao je Kujundžić, a na pitanje misli li pritom na Jadranku Kosor samo se nasmiješio.

Napomenuo je kako se njegovo ime nije našlo pod rubrikama crna kronika, a ostale protukandidate i župana Antu Sanadera nazvao je slugama Mesića ili Sanadera.

Komentirao je i rad Vlade nazvavši ih skupinom nekompetentnih ljudi koji se samo spremaju prodavati.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!