mjesto za top banner

10. VELJAE 2012. 17:23h

Kotromanović odobrio da se u kninskoj vojarni smjeste bolesnici

Ante Kotromanović, ministar branitelja

Foto

Hrvatska
0

Tekst

 

Ministar obrane Ante Kotromanović odobrio je mogućnost korištenje objekata Oružanih snaga RH u Kninu za privremeni smještaj civila iz okolnih mjesta, priopćio je u petak MORH.

Na taj će se način pružiti privemeno utočište za oko 15 civila koji se zbog snježnog nevremena neće moći vratiti svojim domovima. Uglavnom je riječ o stanovinicima okolnih mjesta, koji, zbog zdravstvenih problema redovno putuju u kninsku bolnicu ( na dijalizu i sl.)

Oružane snage RH i danas u petak su bile su angažirane na aktivnostima otklanjanja posljedica snježnih oborina u Dalmaciji. Tako su na podučju Sinja, Imotskog i Trilja angažirana tri kamiona za dostavu hrane i ostalih potrepština, a na cestama Cista Provo-Imotski, Cista Provo-Aržano te Kistanje-Đevrske angažirano je pet strojeva za čišćenje snijega. Jedan tim od osam pripadnika Bojne za specijalna djelovanja (BSD) angažiran je na obilasku stanovnika i dostavi namirnica na području Drniša, dok se drugi tim od osam pripadnika BSD-a nalazi u pripravnosti u vojoj luci Lora u Splitu. Također, u bazi u Divuljama, i dalje je u pripremi helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) za eventalne potrebe angažiranja na žurnoj medicinskoj evakuaciji.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!