mjesto za top banner

7. SVIBNJA 2012. 19:01h

Kosor: Otkad nisam premijerka vidim tko je kakav u HDZ-u

Foto

Hrvatska
0

Tekst

U sklopu svoje kampanje za predsjednicu HDZ aktualna predsjednica stranke danas je održala sastanak sa stranačkim članstvom kojima je predstavila svoj program. 

– Imali smo odličan razgovor. Ponovila sam im što sam do sada napravila i što sve radila. Rekla sam im i kada budu razmatrali za koga će glasovati od kandidata da imaju u vidu koliko je tko puta  bio u Vukovaru, ali i što napravio za građane ove županije, branitelje i prognanike. Mislim da je to jako važno – rekla je Kosor.

Interesantno je da na sastanku nije bio prisutan župan Božo Galić koji je i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a. Uz Galića upadljiv je bio izostanak i još nekih viđenijih članova HDZ-a Vukovarsko – srijemske županije. Podsjećamo da je prije nekoliko dana Županijska organizacija Vukovarsko – srijemske javno dala podršku u utrci za predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

– Mislim da taj način ŽO i njenoga predsjednika nije dobar. Ne bih o tome posebno pričala, ali mislim da je županu Galiću bilo danas mjesto ovdje jer ipak sam ja predsjednica HDZ-a i jedan od kandidata za predsjednika stranke. Svi kandidati bi trebali imati iste uvjete u izbornoj utrci, ali i jednaku infrastrukturu – rekla je Kosor.

Dodala je da od kako nije premijerka, a posebno od kako je započela utrka za predsjednika HDZ-a, uvidjela tko je tko, odnosno, tko je ostao uz nju svo to vrijeme, ali i tko je od onih za koje je nekada bila najbolja premijerka i predsjednica okrenuo leđa.

– Nisam posebno razočarana, ali sada se vidi tko je čvrst, prav i odlučan. Teško je raditi sa ljudima koji su tri puta okretali kapute jer će isto to napraviti i četvrti put. Istina je da su jedni otišli, ali su zato drugi došli – istakla je Kosor koja nije željela posebno komentirati međusobno iznošenje prljavoga rublja između predsjedničkih kandidata. Prema njenim riječima ona govori samo činjenice i nikoga ne napada te smatra da članstvo treba znati što je, kada i gdje radio proteklih godina, a posebno oni koji se pozivaju na retuđmanizaciju stranke.

– Ako je to činjenica zašto ne bih govorila o nekima koji su nakon izbornog poraza napustili stranku ili kada je i tko iz ureda Predsjednika Mesića slao razne transkripte. Isto tako i tko je locirao generala Gotovinu – rekla je Kosor. Na sastanku u Vukovaru uz Kosor su bili Vladimir Šeks, Andrej Plenković, Josip Salapić, Petar Čobanković, Tomislav Ivić, Josip Đakić. Među okupljenima je bio i Tihomir Purda, vukovarski branitelj i kum Kosor.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!