mjesto za top banner

1. PROSINCA 2011. 14:54h

Kosor: Darovi za djecu izuzeti su od ovrha

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Neoporezivi iznos primljen po osnovi dara za djecu tako?er spada u rodiljske i roditeljske novčane potpore koje su prema Ovršnom zakonu izuzete od ovrha, navodi premijerka Jadranka Kosor u svom dopisu Nezavisnim hrvatskim sindikatima.

NHS je još 17. studenog tražio da se dar za djecu do 15 godina, kakav mnoge tvrtke isplaćuju zaposlenicima uoči Sv. Nikole i Božića (obično u neoporezivu iznosu od 600 kuna) uvrsti u kategoriju primanja izuzetih od ovrhe. Ovrhe su, naime, sve češće pa nerijetko "sjednu" i na primanja na koja ne bi smjela. Me?utim, ta su primanja već izuzeta u članku 91. točka 9, tumači premijerka. Prema tom tumačenju, nijedna ovrha ne smije "pojesti" dar za djecu koji je poslodavac isplatio svom zaposleniku.

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!