mjesto za top banner

12. KOLOVOZA 2012. 14:42h

Košić: Proglašenje župne crkve B.D. Marije marijanskim svetištem

Slavko Goldstein i Vlado Košić

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza sisački biskup mons. dr. Vlado Košić na svetoj će misi u 18 sati proglasiti župnu crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije marijanskim svetištem Sisačke biskupije, doznaje se iz Sisačke biskupije.

Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kloštar Ivaniću jedno je od najstarijih prošteništa sjeverne Hrvatske.

Blažena Djevica Marija u Kloštar Ivaniću je poznata i kao Majka Milosrđa, a pobožnost prema njoj ondje se njeguje još od 13. stoljeća kada je župa i osnovana.

Knjiga čudesa Blažene Djevice Marije Ivanečke bilježi oko 60 zapisanih čudesa u razdoblju od 1757. do 1782. godine, a oltarnu sliku Marijina uznesenja dala je naslikati 1664. godine upravo neka pobožna i bogata gospođa koja je nakon mnogo godina prikovana uz krevet po zagovoru ivanićkoj Gospi ozdravila, navodi se u priopćenju. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!