mjesto za top banner

31. SIJENJA 2011. 16:07h

Konačno kreće projekt navodnjavanja u Požeško – slavonskoj županiji

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Projekt navodnjavanja u Požeško – slavonskoj županiji nakon skoro tri godine priprema kreće u realizaciju. Ove godine radit će se pilot projekt sustava za navodnjavanje akumulacije Bistra u Kaptolu.

 - Ovaj tjedan dobit ćemo građevinsku dozvolu, radovi bi trebali krenuti sredinom godine, a bit će završeni 2012. U državnom proračunu je osigurano 3,5, a u županijskom 1,5 milijun kuna. Očekujemo da će sustav kojim, će se osigurati mogućnost navodnjavanja stotinjak hektara poljoprivrednih površina biti gotov iduće godine – ističe Željko Jakopović, dožupan za gospodarske djelatnosti.

 Mile Pavičić, načelnik općine Kaptol, zadovoljan je što se kreće s ovim projektom, ujedno najvećim na području ove općine u ovoj godini.

- To će omogućiti svima onima koji se bave proizvodnjom ratarskih kultura da proizvode veće količine, ali i povećaju kvalitetu. Zainteresiranih za korištenje navodnjavanja ima dosta – ističe načelnik Pavičić. Damir Humski skoro dva desetljeća bavi se uzgojem povrća na 15-ak hektara površina.

- Bez navodnjavanja nema ozbiljnije proizvodnje povrća, inače je to proizvodnja na slijepo. S navodnjavanjem dobit ćemo kvalitetniju i sigurniju proizvodnju. Imat ćemo i veće količine i jednu konstantu što je posebno važno našim kupcima da budu sigurni da ćemo uvijek imati približno iste količine – objašnjava Humski. Pri kraju je i ishođenje građevinske dozvole za akumulaciju Kuštravac, odnosno za sustav navodnjavanja Ramanovci-Treštanovci predviđen za 350 hektara površina.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!