mjesto za top banner

18. SRPNJA 2010. 11:12h

Kiša rashladila samo kopno, Senj i jutros na visokih 29 stupnjeva

Prekrasan dan na Zrinjevcu

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Kako se i najavljivalo, kiša je noćas pala u većem dijelu kopnene Hrvatske i spustila temperature za nekoliko stupnjeva, od najnižih 14 na Zavižanu, 19 u Gospiću, Delnicama, Varaždinu i Ogulinu do još uvijek visokih 29 u Senju, koliko je izmjereno u 6 sati.

Na Jadanu, osim u Primorju i dijelu Istre, kiše nije bilo, a i temperature se drže ovotjednih visokih prosjeka. Na cijelom Kvarneru i otocima zapuhala je bura, što će dodatno stvarati dojam zahlađenja, ali i realne probleme u prometu, zbog čega je već jutros ograničeno prometovanje preko Krčkog mosta te na dijelu magistrale od Bakra do Senja.

Kiša trenutačno pada samo u najsjevernijim dijelovima Hrvatske, ali prema najavama meteorologa, u svim kopnenim krajevima danas će biti promjenljivo oblačno uz povremene grmljavinske pljuskove dok će gmljavine i lokalnih pljuskova bit biti i na Jadranu, iako rjeđe nego u unutrašnjosti zemlje, i to na sjevernom dijelu u prvom dijelu dana, a u Dalmaciji poslijepodne i navečer.

Kako nam je rekao meteorolog portala Meteo-Info Nebojša Subanović, ponedjeljak će u unutrašnjosti biti obilježen oblačnim vremenom ili kišom u Slavoniji, koja se u najistočnijim dijelovima može zadržati i do utorka prijepodne.

- Od ponedjeljka poslijepodne na moru, a od utorka poslijepodne u unutrašnjosti ponovno se vraćamo pravome ljetu. Sunčano i vrlo toplo bit će u cijeloj zemlji, s temperaturama na moru do 33 stupnja, a u unutrašnjosti do 29- rekao je meteorolog Subanović.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!