mjesto za top banner

26. TRAVNJA 2012. 13:24h

Kerum: Volio bih da hotel Marjan ostane u mom vlasništvu

 Zeljko Kerum

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Svojim novcem ušao sam u Hotel Marjan i uložio 113 milijuna eura, imam 33 milijuna eura kredita, a praktički sam svojih 80 milijuna eura potrošio. Volio bih da hotel ostane u mom vlasništvu ili barem u suvlasništvu, a ako nikako ne budem mogao ostati, da bude u vlasništvu hrvatske tvrtke – rekao je splitski gradonačelnik Željko Kerum u četvrtak novinarima, odgovarajući na pitanje kako teče prodaja hotela Marjan koju je najavio prije tjedan dana. Tada je potvrdio da prodaje hotel, a sada je priznao kako traži opcije da ostane u suvlasništvu.

– Zapravo je Marjan među 10 najboljih hotela u Europi. Ima 250 metara frontalno na rivi, to je grandiozan projekt. Ja sam ušao u njega, a zapravo je preskup. Što će biti i kako, ne znam. Imam dugogodišnje partnere, dobavljače, predložit ću i njima da uđu u partnerstvo, koaliciju sa mnom. To bi bilo najbolje rješenje, proizvodi koji proizvode bili bi plasirani u hotel Marjan Hilton i nakon godinu dana rada, ako se bude prodavao, bit će dvaput vredniji – ustvrdio je Kerum.

Nakon svečanog primanja u Vili Dalmaciji za dobitnike nagrade Grada Splita, Kerum je novinarima komentirao prijedlog na Gradskom vijeću, koje će se održati u petak, da Grad kupi zemljište njegova nećaka. Rekao je da ne možemo biti golubovi pismonoše i kretati se bez prometnica.

– Zemljište se kupuje da bi se gradile prometnice, a tko je vlasnik i kome se plaća, to je manje bitno – poručio je Kerum i dotaknuo se zapadne obale. Kada se krenulo u projekt, njegovi politički oponenti podizali su kaznene prijave, a sada, kaže, svi govore da je to vrhunska stvar.

– Kada bude sagrađeno, bit će zaboravljeno zašto su bili protiv i pisali kaznene prijave, a nije se moglo prošetati preko rupa. U Splitu je loša situacija jer je previše kritičara, a ovo je projekt koji Split svrstava u najjače turističke destinacije na Sredozemlju. Ovakvu rivu nema ni Cannes, ni Nica, ni Sant Tropez, nitko! – kaže Kerum.

Nagrade za životno djelo Grad je dodijelio Cyntiji Hanssel Bakić, Anti Svarčiću, Vinku Bajroviću, Jozi Alebiću i postumno Anti Čedi Martiniću. Osobne nagrade dobili su Jurica Gizdić, Davor Grčić Gaga i Miroslav Šimunić, a skupne nagrade dobili su RNK Split, CK Mertojak, Udruga "Ivan Mertz" i Splitsko dijabetičko društvo.

– Neki ljudi rade kvalitetno i dobro, međutim ne dobivaju priznanje za svoj rad – rekao je čestitajući nagrađenima Kerum. Poslije je novinarima priznao je da je tom rečenicom mislio i na sebe.

– Ja sam dobio nagradu Grada Splita prije 15 godina. Skromno ili neskromno, dobio sam je zasluženo. Svih tih godina zapošljavao sam ljude, davao im redovito plaće, kao što radim i danas te servisiram sve svoje obveze redovito, bez subvencija države. Nisam za 2000 zaposlenih dobio ni 2000 lipa. Blago onome tko napravi dobre stvari, a to bude priznato. Nije dobro kada se nešto napravi dobro, a prezentira se da ne valja – zaključio je Kerum.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!