mjesto za top banner

27. VELJAE 2012. 12:56h

Kerum: Već dvije godine govore da će me smijeniti, pa neka to učine!

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Splitska oporba, koja traži izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća o raspisivanju referenduma o povjerenju gradonačelnika morat će čekati još 15 dana, koliki je zakonski rok u kojem Željko Kerum treba sazvati sjednicu. Marin Jurjević, šef splitskog SDP-a napomenuo je kako na redovitoj sjednici Gradskog vijeća u ponedjeljak nisu mogli tražiti uvrštenje te točke u dnevni red jer ne bi imali dovoljno ruku, s obzirom da se Tomislav Gojo iz HDZ-a nije pojavio. Ipak, najavio je kako će oporba tražiti i raspuštanje Gradskog vijeća, s obzirom da nikakvo preslagivanje mandata nije moguće.

No, gradonačelnika Željka Keruma njihova inicijativa previše ne zabrinjava.

– Ovo je maltretiranje. Već dvije i pol godine govore da će me smijeniti pa neka to učine. Ovo je lakrdija! – rekao je Kerum novinarima.

Luka Podrug (HČSP), koji podržava gradonačelnika Keruma, ocijenio je kako je inicijativa oporbe obična politikantska farsa.

– Svih tih 12 vijećnika koji su potpisali zahtjev, kada vi ugasite kamere, vuku gradonačelnika za rukav i traže privatne usluge – tvrdi Podrug. To su demantirali prozvani vijećnici, a i Kerum.

– Istina je da kada su uključene kamere govore malo drugačije nego što misle, ali nikome niti činim privatne usluge niti oni to traže – rekao je Kerum.

Sanja Bilač istaknula je kako je njezin kolega Gojo odsutan zbog bolesti u obitelji te istaknula kako će glasovati za referendum.

Među pitanjima istaknulo se ono SDP-ove vijećnice Vesne Perak koja je pitala je li Grad ponudio pomoć ljudima koji su se ozlijedili na snijegu i ledu i usljed propusta gradskih vlasti.

Kerum joj je odgovorio da u Splitu nije bio veći broj ozlijeđenih u postotku na broj stanovnika nego, recimo u Zadru.

– Bila je elementarna nepogoda, država i Vlada trebali bi obeštetiti ljude – poručio je Kerum.

U izjavi novinarima Kerum je rekao kako podržava Duška Mucala, ali njegova zamjenica Anđelka Visković vodi resor u kojem je kazalište i on njezin stav podržava u potpunosti. Naime, Visković je izjavila da je nezadovoljna Mucalom koji je na čelu HNK Split ostvario gubitak od 2, 4 milijuna kuna.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!