mjesto za top banner

2. RUJNA 2012. 21:04h

Karamarko nezadovoljan radom Vlade

Tomislav Karamarko

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Predsjednik Hrvatske demokratke zajednice (HDZ) Tomislav Karamarko danas je u Vara┬×dinu izjavio da Vlada nema program kojim bi zaustavila negativne trendove u Hrvatskoj te je njezin rad ocijenio jako lo┬Üim.

"Gospodarska aktivnost pada, nezaposlenost raste, cijene su sve vi┬Üe i to postaje neizdr┬×ivo", rekao je Karamarko dodav┬Üi kako smatra da je Vlada nakon osam mjeseci vladanja trebala barem nagovijestiti da ima nekakav program za zaustavljanje negativnih trendova.

Istaknuo je da nitko nije o─Źekivao da ─çe Vlada u sedam-osam mjeseci napraviti ─Źudo, ali da je trebalo zaustaviti negativne trendove, do─çi na pozitivnu nulu i po─Źeti pokretati pozitivne procese.

"Mislim da ─çemo se sad morati ┬Üto prije dogovoriti kako dalje i mi jedva ─Źekamo da po─Źne saborsko zasjedanje, da po─Źnemo tamo postavljati neka pitanja i predlagati nekakva rje┬Üenja, jer bojim se da oni rje┬Üenja naprosto nemaju", kazao je Karamarko.

Na upit ho─çe li biti te┬Üka oporba, odgovorio je da je HDZ uvijek konstruktivna oporba te da napadaju kada druk─Źije ne ide.

"I mi bismo voljeli da oni uspiju zbog svih nas jer nije dobro da nam pada kreditni rejting, da smo iz recesije pre┬Üli u depresiju i sve su to opasne situacije. Nisu kadri izvu─çi zemlju iz krize i u nama ─çe imati onakvu oporbu kakvu su zaslu┬×ili. Pove─çat ─çemo brzinu i intenzitet kritiziranja i predlaganja rje┬Üenja", rekao je Karamarko dodav┬Üi da HDZ ima gospodarski program i da ─çe iznositi elemente toga programa onda kada odlu─Źe da je to za njih najbolje.

"Ova vlast je stvorila vrlo ┬×estoku antipoduzetni─Źku klimu, oni ubijaju srednji poduzetni─Źki sloj iz kojeg se gradira i vi┬Üi sloj, a koji mi do┬×ivljavamo, i koji bi u budu─çnosti trebao biti kralje┬×nica gospodarskog razvoja i gospodarskih standarda Hrvatske", rekao je predsjednik HDZ-a.

Istaknuo je da u jesen ┬×ele u─çi konsolidirani, homogenizirani i jaki, jer po─Źinje kampanja za lokalne izbore i htjeli bi biti ┬Üto ja─Źi i kvalitetniji.

"Na dobrom smo putu. Dosta dobre stvari se doga─Ĺaju u Hrvatskoj demokratskoj zajednici i mi smo s razlogom optimisti", rekao je Karamarko dodav┬Üi da je u sto dana otkako HDZ ima novo vodstvo, u stranku u┬Ülo pet tisu─ça novih ─Źlanova, od ─Źega oko 60 posto ljudi mla─Ĺih od 35 godina. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!