mjesto za top banner

21. SVIBNJA 2012. 20:50h

Karamarko: Želim da Vlada uspije, ali nagovještaji nisu optimistični

Tomislav Karamarko

Foto

Hrvatska
0

Tekst

- Mi smo se šest mjeseci bavili sami sa sobom, što nije bilo dobro. U to vrijeme vlast nije imala prvih sto dana, nego dvjesto dana. Učinili su mnogo pogrešaka i nije bio dobar početak- rekao je novoizabrani šef HDZ-a gostujući u Dnevniku HRT-a.

- Nema skretanja u desno, ostajemo narodnjačka stranka, desni centar demokršćanskog svjetonazora,- kazao je Karamarko te dodao kako je imperativ na jedinstvo u stranci.

Karamarko tvrdi kako je Vlada u svojih 200 dana napravila niz loših poteza, ali HDZ će se truditi da bude jaka opozicija.
- Želim ovoj vladi da uspije, dobre poteze ćemo podržavati, međutim nagovještaji nisu optimistični.

Kazao je kako ne može još ništa reći vezano za to hoće li Jadranka Kosor ostati predsjednica kluba zastupnika HDZ-a u Saboru te nadodao kako će sve važne odluke biti donesene na predsjedništvu stranke. Isto vrijedi i za Vladimira Šeksa.

-Odluka o njemu bit će sukladna njegovom uspjehu, odnosno neuspjehu na prošlim parlamentarnim izborima- izjavio je Karamarko.

Komentirao je i rezultate predsjedničkih izbora u Srbiji te rekao kako njima nije zadovoljan, ali je voljan surađivati s Tomislavom Nikolićem. Napominje kako će se "znati postaviti" ukoliko novoizabrani srpski predsjednik učini neprimjerene poteze.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!