mjesto za top banner

19. KOLOVOZA 2011. 16:09h

Karamarko: Umorio sam se od komentiranja Linićevih nebuloznih izjava

Foto

Hrvatska
0

Tekst

VIROVITICA – Na svečanosti otkrivanja spomenika poginulim policajcima u Domovinskom ratu u Virovitici ministar policije Tomislav Karamarko naglasio je da je više od 700 policajaca svoje živote ugradilo u stvaranje Hrvatske države i da njihova žrtva nikada ne smije biti zaboravljena. U Hrvatskoj je nestalo 36 policajaca i za njima se još uvijek traga.

Odgovarajući na pitanja novinara Karamarko je ponovo potvrdio da će se politički angažirati i da će o tome izvijestiti javnost, ali da ne zna u kojoj će se izbornoj jedinici kandidirati i kada.

– Nisam znao da to pitanje toliko zanima javnost – začudio se ministar Karamarko.

Za schengensku granicu gradi se 39 brodova

– U recesiji smo, na rubu egzistencije kad je riječ o proračunu pa moramo držati osobne dohotke na određenoj razini. Moramo obnoviti granice jer imamo obaveze prema EU. Mi sada gradimo 39 brodova za schengensku granicu i imamo čitav niz takvih potreba – rekao je Karamarko.

Notorni gospodin Linić?!

– Taj notorni gospodin Linić?! Ja ga stalno moram komentirati, čitav niz njegovih nebuloznih izjava i optužbi, a to mi se doista ne radi. On je poprilično uznemiren čovjek, ne znam zbog čega. Ali s obzirom na funkciju koju obnaša, on je saborski zastupnik, razina komunikacije trebala bi biti kudikamo pristojnija. Kako se nekoga može prisluškivati? Dakle, postoji zakon i prisluškivati vas može sigurnosna služba i to po nalogu istražnog suca, za potrebe policije. U svim slučajevima potrebni su nalozi koji su provjerljivi i svi se ti slučajevi mogu provjeriti i utvrditi. Ovako izjaviti da netko nekoga sluša?! Odlično, pa mogu izjaviti da vi mene prisluškujete cijeli dan, pa nisam siguran što o meni znate ili ne znate. To su doista proizvoljne nebulozne izjave i mislim da bi gospodin Linić zbog sebe, pa u konačnici i zbog simpatizera SDP-a, doista morao manjiti razinu neozbiljnosti u komunikaciji. Jučer sam to rekao i danas to mogu ponoviti. On na ovaj način vrši pritisak na policiju i državno odvjetništvo. Što god počnemo raditi, to se pokušava politizirati. Na koga god naiđemo u kaznenom djelu, taj će biti procesuiran. A izjave gospodina Linića? Čini mi se da su već počele zabavljati javnost – izjavio je ministar Karamarko.

U Hrvatskoj ne može biti nezakonitog prisluškivanja?!

Na pitanje Večernjakova novinara  o tome može li se u Hrvatskoj nekoga prisluškivati nezakonito, ministar je odrešito odgovorio da to ne može nitko! 
– Tehnički je to moguće, ako imate nekakvu super, super ilegalnu opremu, ali ne znam kako ćete je uvesti, kako disponirati i kako se njome koristiti? To se neprimjetno ne može – rekao je ministar Karamarko.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!