mjesto za top banner

18. TRAVNJA 2012. 17:22h

Karamarko: Ukidanje pokroviteljstva Bleiburgu je rehabilitacija komunizma

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Na ukidanje saborskog pokroviteljstva za obilježavanje Bleiburga reagirali su uglavnom političari desne strane nazivajući ga sramotnim, a pogotovo zbog izjave predsjednika Sabora, Borisa Šprema, kako na Bleiburgu nije bilo puno žrtava.

>> Kosor: Sabor vodi licimjernu igru oko Bleiburga

>> Tomašić: Odustajanje saborskog pokroviteljstva nad Bleiburgom je sramota

Tomislav Karamarko tvrdi kako je taj potez pokazatelj dezorijentacije i izgubljenosti Vlade. Napominje i kako o toj odluci nije bilo rasprave svih zastupnika.

-Nepojmljivo je da se ovako nekritički od strane ideološki ostrašćenih pojedinaca prebrojava koliko je i gdje ubijeno hrvatskih vojnika i civila u vrijeme povlačenja i predaje. Tako hladno i sramotno utvrđuje da „na Bleiburgu nije bilo puno žrtava.“ Brisanje simbolike Bleiburga jest brisanje nečiste savjesti i pokušaj rehabilitacije komunističkog režima, - piše Tomislav Karamarko te nadodaje kako ovime Vlada pokazuje svoju ideološku narav te je to zločin nad žrtvama Bleiburga te ponižavanje njihovih obitelji.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!