mjesto za top banner

11. KOLOVOZA 2013. 13:31h

Karamarko: HDZ se sprema za parlamentarnu pobjedu

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), Tomislav Karamarko, izjavio je danas kako se HDZ ozbiljno sprema za pobjedu na parlamentarnim izborima, te je kao insinuacije odbacio medijske tvrdnje o navodnim sukobima u stranci, ocjenjujući da se one iznose zbog skretanja pozornosti s velike gospodarske krize u Hrvatskoj.

„Nakon dvije pobjede, na izborima za Europski parlament i na lokalnim izborima, HDZ se ozbiljno sprema i za treću pobjedu u nizu – pobjedu na parlamentarnim izborima. OÄŤito to nekima nije po volji pa insinuiraju toboĹľnje raskole i sukobe u stranci", navodi u priopćenju Karamarko.

Naglašava kako su neistinita medijska naga?anja o odnosima unutar HDZ-a.

Naime, jedan dnevni list jučer je, pozivajući se na anonimne izbore iz HDZ-a, uz ostalo, ustvrdio kako 'postoje odre?ene trzavice u najužem vodstvom' stranke.

Odbacujući te tvrdnje Karamarko istiÄŤe kako se HDZ - naprotiv - konsolidirao, "zahvaljujući prije svega svojim poštenim i vrijednim ÄŤlanovima, od najmanjeg do najvećeg temeljnog ogranka".

"U tom procesu veliki su obol dala sva stranaÄŤka tijela od Središnjeg odbora, Nacionalnog vijeća i Predsjedništva stranke, ali i najuĹľe vodstvo stranke u kojem su moj prvi suradnik glavni tajnik Milijan Brkić, kao i politiÄŤki tajnik Tomislav ÄŤuljak", kaĹľe Karamarko.

Zaključuje kako se sve zlonamjerne objede "o tobožnjem raskolu u HDZ-u, koji iza sebe u ovoj godini, voljom birača, ima dvije pobjede", iznose "isključivo u cilju skretanja pozornosti s velike gospodarske krize, pada standarda i galopirajuće nezaposlenosti". (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!