mjesto za top banner

30. TRAVNJA 2012. 13:09h

Karamarko: Evo zašto smo se Mesić i ja razišli

Vladimir Faber, Stjepan Mesić i Tomislav Karamarko na komemoraciji Ivana Grbavca

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Nekad prijatelji, danas 'neprijatelji'. Tako bi se mogao opisati trenutni odnos bivšeg predsjednika Stjepana Mesića i bivšeg ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka koji pretendira na mjesto predsjednika HDZ-a. Njihov odnos, barem službeno, je zahladio. Neke to i čudi posebno jer se zna kako je Karamarko 2000. godine vodio predsjedničku kampanju za Mesića. Međutim, potencijalni predsjednik HDZ-a objasnio je u ponedjeljak na čemu su se, nekad dvojica prijatelja, razišli.

- Gospodin Stipe Mesić i ja smo se razišli smo se na ideološkim razinama koje su drastične, a koje su sad već dijametralno suprotne. U mnogim segmentima, jedan od njih je upravo i ovaj- ja mogu otvoreno reći da on nije za procesuiranje komunističkih zločina i brani tu svoju tezu time da ja napadam zapravo antifašizam i da želim izvršiti reviziju poviesti što naravno nije istina- kazao je Karamarko.

Navodi kako su Mesićeve optužbe otišle čak toliko daleko da ga je bivši predsjednik nazvao ministrom rovokopačem vjerojatno aludirajući na to da je Karamarko tražio da se istraže neke jame.

- Morate znati činjenicu, ja je vrlo često ponavljam, da hrvatska policija ima evidentirano 750 jama na području RH, da Slovenci imaju evidentirano 650 jama, u Bosni i Hercegovini preko 120 evidentiranih... A to trebamo riješiti- zaključio je Karamarko.

Slučajno ili ne, u razgovoru za Nacional u ponedjeljak Mesić je komentirao šanse svog nekadašnjeg prijatelja koji sad želi biti predsjednik HDZ-a. Sudeći prema njegovim riječima, šanse za pobjedu su male, a prednost Mesić daje Jadranki Kosor.

- Onako, kako ja poznajem HDZ i unutarstranačku strukturu te stranke, onis u uvijek okrenuti prema vrhu- kazao je Mesić.

No, Mesić valjda ne bi bio Mesić da nije prokomentirao indirektnu podršku generala Ante Gotovine Karamarku.

- Mislim da ta potpora Karamarku neće pomoći. Ali je točno da nam Carla del Ponte nije vjerovala da Gotovina nije u Hrvatskoj, sve dok ga Karamarkova služba, o čemu me osobno izvijestio- prisluškujući njegovu suprugu- niej locirala u Španjolskoj...- zaključio je Mesić. 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!