mjesto za top banner

SVE O KREDITIMA U KRIZI

10. O×UJKA 2009. 10:24h

Kako do najpovoljnijeg kredita za stan, auto...

Foto

Hrvatska
0

Tekst

┬Őto sve i po kojim uvjetima nude Zaba, Erste, HPB, PBZ, Credo, Imex, RBA, Volksbank i Splitska banka.

Ako ste ovih dana odlu─Źili investirati u novi stan ili adaptirati stari, donosimo vam pregled banaka i uvjeta pod kojima nude stambene kredite. Ukoliko je va┬Ü izbor nenamjenski, odnosno gotovinski kredit, nudimo vam rje┬Üenja koja bi vas mogla li┬Üiti mukotrpnog traganja bespu─çima interneta.

Zagreba─Źka banka

-.-Reuters-.-Bankar u Seoulu broji nov─Źanice od 100 dolara.
Bankar u Seoulu broji nov─Źanice od 100 dolara.
Photo javno100  
─îlanica UniCredit grupe klijentima nudi gotovinski nenamjenski kredit uz valutnu klauzulu u eurima. Visina nenamjenskoga gotovinskoga kredita vezanog uz euro je od 500 do 30 tisu─ça eura, na rok otplate do sedam godina. Nominalna kamatna stopa je promjenjiva i iznosi 10,45 posto.

Ukoliko ste odlu─Źili podignuti stambeni kredit u visini do 250.000 eura, upoznajte se s 'Dom po mom kreditnim' programom. Naime, pomo─çu njega mo┬×ete podi─çi kredit uz promjenjivu kamatnu stopu od 6,50 posto za kredite uz valutnu klauzulu u eurima. Rok otplate kredita je do 30 godina, a banka pru┬×a mogu─çnost po─Źeka od 12 mjeseci.

Ako se odlu─Źite za kredit kako biste adaptirali interijer, mo─çi ─çete ga otpla─çivati 15 godina uz kamatnu stopu od 7,90 posto.

Erste & Steierm├Ąrkische Bank

Erste banka tako─Ĺer nudi nenamjenske kredite uz valutnu klauzulu u eurima, a iznos koji vam banka mo┬×e odobriti kre─çe se od 150 do 25 tisu─ça eura. Kredit ─çete mo─çi otpla─çivati do deset godina, a kamatna stopa varira od 9,50 posto do 10,50 posto.

Ba┬Ü kao Zaba, i Erste za stambeni kredit nudi do 250 tisu─ça eura, za adaptaciju stana mo─çi ─çete od banke posuditi 50 tisu─ça eura. Kredit mo┬×ete otpla─çivati i do 35 godina, a kamata varira od 5,90 do 6,95 posto.

U Erste banci mo┬×ete podignuti i auto kredit u visini od 30 tisu─ça eura, a otpla─çivati ga mo┬×ete do deset godina uz kamatu od 8,5 posto.

Raiffeisenbank Austria (RBA)

RBA odobrava nenamjenske kredite u iznosu od tisu─çu eura do 15 tisu─ça eura u kunskoj protuvrijednosti po srednjem te─Źaju banke, uz kamatnu stopu od 10,45 posto koja je promjenjiva.

Ako ste na┬Üli stan po svojoj mjeri, za njegovu kupnju mo┬×ete podi─çi kredit od 5 do 200 tisu─ça eura u kunskoj protuvrijednosti po srednjem te─Źaju banke. Kamatna stopa od 7,5 posto nije fiksna.

Marja ─îolak-.--.-
Photo Marja ─îolak  
RBA je postavila dva roka otplate, a ovise o tome koliko ćete novaca posuditi od banke. Ako vaš izbor bude kredit manji od 25 tisuća eura, moći ćete ga plaćati 25 godina, a ako prelazi navedeni iznos, moći ćete ga plaćati 30 godina.

Hrvatska poštanska banka

HPB nudi nenamjenske gotovinske kredite u kunama uz valutnu klauzulu vezanu uz euro koji se odobravaju u iznosu od 1.500 do 27.500 eura u kunskoj protuvrijednosti, uz kamatnu stopu od 9,49 posto.

Rok otplate kredita je od godinu do godinu i ┬Üest mjeseci, ovisno o iznosu, a za dobivanje kredita s vama ─çe u banku morati i jamac.

I stambeni krediti u HPB-u nude se u kunama uz valutnu klauzulu vezanu uz euro koji su, ovisno o namjeni za koju se koriste, klijentima dostupni u iznosu od 10 do 250 tisu─ça eura u kunskoj protuvrijednosti. Kamatna stopa na stambeni kredit je 6,99 posto, a najdu┬×i rok na koji se kredit mo┬×e realizirati je 25 godina.

Volksbank

Ova banka odobrava nenamjenske kredite uz valutnu klauzulu u eurima, a minimalni iznos odobrenog nenamjenskog kredita uz valutnu klauzulu u eurima iznosi 500, a maksimalni 14 tisu─ça eura.

Kamatne stope za nenamjenske kredite kre─çu se u rasponu od 9,75 do 10,40 posto, a ukoliko ste klijent banke i imate neki od paketa teku─çih ra─Źuna, banka vam mo┬×e odobriti povoljniju kamatnu stopu.

Splitska banka

Ako se odlu─Źite podi─çi stambeni kredit, a imate otvoren ra─Źun s pla─çom na banci, ovisno o tome gradite li vikendicu ili kupujete zemlji┬Üte, kamata ─çe varirati od 6,45 do 7,70 posto. Ukoliko nemate ra─Źun na banci tada ─çe najmanja kamata iznositi 7,15, a najve─ça 7,90 posto.
Ukoliko u Volksbanku po┬×elite podi─çi stambeni kredit, minimalan iznos bit ─çe vam 10 tisu─ça eura, dok ─çe kamatna stopa varirati od 7,40 posto do 7,70 posto ovisno o primanjima na va┬Üem teku─çem ra─Źunu. Ukoliko ─çete podizati kredit ve─çi od 30 tisu─ça eura imate pravo na jednu godinu po─Źeka. Predvi─Ĺeni rok otplate kredita je do 30 godina.

Imex banka

Ova banka sa sjedi┬Ütem u Splitu nudi nenamjenske kredite uz valutnu klauzulu u eurima, a za klijente banke kredit sti┬×e uz kamatu od 9,75 posto. Ukoliko niste klijent banke kamatna stopa bit ─çe znatno ve─ça, ─Źak 11,50 posto. Kao posebnu pogodnost iz Imexa nude mogu─çnost realizacije kredita bez jamaca, a nenamjenski kredit dostupan je u visini do 10 tisu─ça eura.

Stambeni kredit u Imex banci maksimalno mo┬×e iznositi 100 tisu─ça eura, a kredit se obra─Źunava po srednjem te─Źaju HNB-a za euro, va┬×e─çem na dan kori┬Ütenja kredita, koji se ugovara valutnom klauzulom. Kamatna stopa je promjenjiva a varira od 7,99 do 8,99 posto, a ovisi o depozitu i vrijednosti nekretnine. Rok otplate takvog kredita je 20 godina.

Splitska banka

─îlanica Societe Generale Grupe nudi gotovinske nenamjenske kredite pod nazivom Ekspress krediti. Kredit se tako mo┬×e podi─çi u roku od 24 sata i to do visine od 25 tisu─ça eura, na rok otplate do 10 godina. Splitska banka za akcijske kredite nudi posebnu kamatnu stopu za mla─Ĺe od 35 godina ve─ç od 8,49 posto.

-.--.-
Ako se odlu─Źite podi─çi stambeni kredit, a imate otvoren ra─Źun s pla─çom u banci, ovisno o tome gradite li vikendicu ili kupujete zemlji┬Üte, kamata ─çe varirati od 6,45 do 7,70 posto. Ukoliko nemate ra─Źun u banci tada ─çe najmanja kamata iznositi 7,15, a najve─ça 7,90 posto.

Kredit u Splitskoj banci mo┬×ete otpla─çivati do 30 godina, a kao dodatnu pogodnost navode ukidanje naknade od 31. o┬×ujka.

Credo banka

Iz ove banke javljaju nam kako je u pripremi kreditna ponuda nenamjenskih kredita do 10 tisu─ça eura s rokom otplate do sedam godina, a s uvjetima gra─Ĺanstvo misle upoznati tek po realizaciji projekta.

Credo banka d.d. Split nudi kunske kredite i kunske kredite vezane za protuvrijednost u euro valuti, dok gra─Ĺanima ne odobrava devizne kredite.

A za one koji trguju na hrvatskom tr┬×i┬Ütu kapitala Credo je osigurala margin kredit od 50 do 500 tisu─ça kuna, rok otplate je ograni─Źen na godinu dana uz kamatnu stopu od 11 posto. Naknada za takav kredit iznosi dva posto. Kao osiguranje banci ─çe trebati va┬Üi vrijednosni papiri i/ili nov─Źana sredstva u omjeru 1:1.

Privredna banka Zagreb

Raiffeisenbank Austria

RBA je postavila dva roka otplate, a ovise o tome koliko ćete novaca posuditi od banke. Ako vaš izbor bude kredit manji od 25 tisuća eura, moći ćete ga plaćati 25 godina, a ako prelazi navedeni iznos, moći ćete ga plaćati 30 godina.
PBZ nudi kamatnu stopu ve─ç od 5,90 posto za mlade, dok za redovite klijente iznosi od 6,35 posto do 6,55 posto. Banka nudi i modele kreditiranja bez depozita i jamaca uz valutnu klauzulu u eurima.

Minimalan iznos kredita koji u toj banci mo┬×ete dobiti iznosi 10 tisu─ça, a najve─çi 250 tisu─ça eura u kunskoj protuvrijednosti. Pogodnost iz PBZ-a dolazi u vidu mogu─çnosti stavljanja stambenih kredita u stanje mirovanja za vrijeme trajanja bolovanja usred komplikacija u trudno─çi i za vrijeme porodiljnog  dopusta.

Rok otplate kredita za kupnju stana, kupnju s adaptacijom, izgradnju i dovr┬Üenje iznosi do 30 godina. Ukoliko se odlu─Źite na po─Źek od 12 mjeseci, on ─çe biti uklju─Źen u rok otplate kredita.

Nenamjenski krediti PBZ-a dolaze s promjenjivom kamatnom stopom od 10,60 posto s odgodom otplate od tri mjeseca. Iznos kredita koji mo┬×ete dobiti u gotovini kre─çe se od 2 do 10 tisu─ça eura, a rok otplate je 60 mjeseci.

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!