mjesto za top banner

18. OUJKA 2012. 17:10h

Kabelski distributeri Hrvatske: Imamo dokaz da HDS ZAMP ne postoji

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Najnovija vijest koja je šokirala mnoge dolazi iz redova Kabelskih distributera Hrvatske. HDS ZAMP ne postoji i kao udruga građana mora vratiti novac svima kojima su ispostavili ugovore s imenim HDS ZAMP, ali i pod imenom HDS .

Ministarstvo uprave i Gradski ured za opću upravu grada Zagreba su potvrdili da HDS ZAMP – zaštita autorskih muzičkih prava sa sjedištem u Zagrebu, Heinzlova 62 a, nije, niti je bila upisana u registar udruge RH kako se do sada predstavljalo.

Državni zavod za intelektualno vlasništvo dao je isključivo rješenje po kojem se omogućava ne registriranoj udruzi da vrši nasilno oduzimanje milijunskih iznosa građanima Hrvatske, te većini pravnih subjekata u Hrvatskoj što je apsolutno nezakonito, te će i navedeni zavod morati odgovarati, jer nije zatražio sve potrebne dokumente oko registracije navedene udruge.

Kabelski distributeri prijavili su ovo senzacionalno otkriće DORHu te se očekuju skora rješenja. Kabelski distributeri traže da se svima koji su dobili ugovore s navedenom udrugom, HDS ZAMP, hitno vrate novci koji su uplaćivani na račun HDSa. Od postojeće udruge HDS traži da poštuju zakone Hrvatske te da po njima djeluju. Prvi primjer gdje HDS kao udruga ne poštuje zakon je njihov odnos prema državnoj agenciji HAKOM, koja je jasno rekla da se kabelski distributeri ne bave radiodifuziom, te upravo zbog toga nemaju pravo na poticajna sredstva koja daje Vijeće za elektroničke medije, te upravo zato kabelski distributeri niti ne pripadaju pod tu agenciju.

Kabelski distributeri u srijedu 21.03.2012 organiziraju konferenciju za tisak u hotelu Innternacional u Zagrebu s početkom u 11.00 sati,  gdje će novinare upoznati sa svim pojedinostima oko prijave DORHu i dokaza da HDS ZAMP ne postoji kao registrirana udruga.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!