mjesto za top banner

29. KOLOVOZA 2012. 20:04h

Josipović u Županji uručio donatorski ček za 30 studenata

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Na humanitarno-sportskoj akciji danas je u Županji u povodu Dana grada predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uručio donatorski ček na 62.200 kuna studentima slabijega imovnog stanja.

Prije početka nogometne utakmice između ekipe Humanih zvijezda Hrvatske i nogometnih veterena grada predsjednik Josipović, osim čeka, uručio je i sportske rekvizite Županjskoj školi nogometa.

"Hrvatska je opet pokazala da je solidarna, da hoće i želi pomoći onima kojima je pomoć potrebna. Ovo je specifična akcija jer se pomažu mladi ljudi kojima bi inače bio problem studirati. To je znači ulaganje u znanost, ulaganje u mlade i perspektivne ljude, što je za svaku pohvalu", izjavio je danas u Županji predsjednik Jospović.

Humunatirano-sportsku akciju organizirale su Humane zvijezde Hrvatske zajeno s nogometnim veteranima Županje te Županja u povodu proslave Dana grada.

Novac, 62.200 kuna, prikupljen je za 30 studenata - 25 s područja Županje i petero iz bosanske Posavine kao doprinos razvijanju prijateljstva i solidarnosti s mladim ljudima iz susjedne BiH. Studentima će novac biti jednokratno isplaćen prije početka ove akademske godine.

Po riječima voditelja Humanih zvijezda Hrvatske Branka Tušeka, to je 42. akcija koju one organiziraju, a dosad je za one u potrebi prikupljeno 4,2 milijuna kuna.

Predsjednika Republike u Županji su dočekali gradonačelnik Davor Miličević i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!