mjesto za top banner

23. SVIBNJA 2012. 14:49h

Josipović primio studente s invaliditetom

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio predstavnike Hrvatskog saveza udruga mladih i studenata s invaliditetom SUMSI kojeg čine udruge 'Zamisli' i 'Sizif' iz Zagreba, 'Znam' iz Rijeke i 'Preokret' iz Vukovara...

Savez udruga osnovan je radi uzajamne suradnje udruga, usklađivanja aktivnosti i angažmana sa svrhom pružanja pomoći mladima i studentima s invaliditetom u suočavanju s radnim i životnim izazovima.

Prilikom susreta predstavnici udruga upoznali su predsjednika Josipovića s aktivnostima Saveza, kao i s problemima s kojima se susreću u obrazovnim institucijama i na fakultetima. Kao najveći problemi s kojima se mladi i studenti s invaliditetom susreću istaknuti su arhitektonska neprilagođenost obrazovnih institucija i fakulteta, s izuzetkom Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji je izgradnjom liftova i rampi omogućio pristup studentima u kolicima, te zapošljavanje osoba s invaliditetom koje su diskriminirane na tržištu rada, čak i kada su visoko obrazovane.

Predsjednik Josipović izrazio je podršku radu udruga mladih i studenata s invaliditetom i njihovim ciljevima usmjerenim k uključivanju i prilagodbi osoba s invaliditetom redovnoj nastavi. Istaknuo je, također, doprinos udruga u prevladavanju svakodnevnih barijera i stvaranju uvjeta za kvalitetniji život i integriranje, kako mladih i studenata tako i svih osoba s invaliditetom u život zajednice. (Mediaservis)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!