mjesto za top banner

27. LIPNJA 2012. 18:02h

Josipović: Dobro je da je presuda za zločine u Lovasu osuđujuća

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Predsjednik Republike Ivo Josipović rekao je tijekom današnjeg boravka u Županji, komentirajući na novinarski upit jučerašnju presudu beogradskog suda za zločine počinjene u Lovasu 1991. godine, kako je dobro i ohrabrujuće da je presuda osuđujuća.

"Naravno da uvijek možemo razmišljati o tome ima li uopće za takav zločin odgovarajuće kazne. To se pitamo i kada naši sudovi sude za ratni zločin, ali dobro je da su barem za taj zločin nađeni krivci i osuđeni", izjavio je novinarima Josipović nakon obilaska županjske Tvornice kombajna "Žetelice" d.o.o.

Na upit novinara da komentira izjavu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka po kojoj bi nastavak izgradnje pelješkoga mosta trebao biti prvi strateški cilj o kojem će se postići konsenzus, Josipović je rekao kako to podupire "ako je to prvi znak spremnosti na konsenzus", ali ne podupire konsenzus o svemu, jer bi se inače, kako je dodao, "potrla parlamentarna demokracija".

Predsjednik Josipović je ovih dana izjavio kako je oko bitnih nacionalnih pitanja razvoja potreban konsenzus.

Predsjednik Republike Ivo Josipović u Županji se sastao s čelnicima grada i Vukovarsko-srijemske županije, s kojima je razgovarao o stanju u gospodarstvu u tom dijelu Hrvatske, a zatim je obišao Tvornicu kombajna "Žetelice" d.o.o. koja posluje u sastavu talijansko-njemačke Grupacije "Same Deutz Fahr".

Nakon Županje, predsjednik je otišao u Okučane, a u Ivanovcu će posjetiti Zajednicu "Susret". (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!