mjesto za top banner

POSJET MALENOJ OPĆINI

30. TRAVNJA 2010. 20:47h

Josipović: Bale su pokazuju da nije važna veličina

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Bale su mjesto koje u punoj mjeri nastoji iskoristiti svoje mogućnosti i osloniti se na vlastite razvojne nogućnosti, rekao je Josipović.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović na današnjoj je svečanoj sjednici općinskog vijeća Bala, koje slave svoj dan, ustvrdio kako je ta općina, premda površinom i brojem stanovnika među najmanjima u Hrvatskoj, primjer koji jasno govori da uspješnost i održivost jedinica lokalne samouprave ne treba mjeriti brojnošću stanovništva i prostorom.

- Bale su mjesto koje u punoj mjeri nastoji iskoristiti svoje mogućnosti i osloniti se na vlastite razvojne nogućnosti -  poručio je Josipović. Po njegovim riječima upravo u toj općini uz konsenzus građana provodi se projekt pretvaranja općine u funkcionalni poduzetnički sustav koji bi trebao djelovati na načelima održiva razvoja te na razumnu iskorištavanju prirodnih bogatstava baljanskog priobalja.

Predsjednik Josipović mještanima Bala i općinskim vijećnicima obratio se i na talijanskom jeziku, istaknuvši kako u Hrvatskoj talijanska nacionalna manjina na mnoge načine uspješno promiče osobitosti svoga kulturno-povijesnog naslijeđa, čuvajući svoj identitet i pridonoseći razvoju svekolikih hrvatsko-talijanskih odnosa.

Skupu su se obratili i istarski župan Ivan Jakovčić te općinski načelnik Edi Pastrovicchio, koji su ocijenili današnji dan povijesnim za općinu.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!