mjesto za top banner

2. SRPNJA 2012. 16:43h

Josip Leko u nastupni posjet primio veleposlanika Malezije Henga Yeana

Josip Leko i Vladimir ┬Őeks

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko primio je u nastupni posjet veleposlanika Malezije Yokea Henga Yeana.

Hrvatska i Malezija imaju vrlo dobre bilateralne politi─Źke odnose bez otvorenih pitanja, a dobro sura─Ĺuju i na multilateralnom planu, posebice u okviru Ujedinjenih naroda, istaknuto je u razgovoru. Dvojica du┬×nosnika bili su suglasni da gospodarska suradnja ne prati dobru politi─Źku suradnju kao i da postoje mogu─çnosti da se ona pro┬Üiri. U vezi s time potpredsjednik Leko je kazao kako bi bilo dobro organizirati razmjenu posjeta odgovaraju─çih dr┬×avnih tijela i gospodarskih komora. Malezija je prije svega zainteresirana za energetiku i infrastrukturu, a zanima se i za kori┬Ütenje hrvatskih luka za plasman roba prema drugim europskim zemljama.

Osim na podru─Źju gospodarstva, obostrano je izra┬×en i interes za suradnjom u turizmu, kulturi te znanosti i obrazovanju.

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!