mjesto za top banner

31. KOLOVOZA 2012. 09:07h

Još gori na Svilaji, ugašen požar kod Otrića

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Požar na Svilaji kod mjesta Donji Baljci još je uvijek aktivan. Podsjetimo, požar je dojavljen 24. kolovoza. Tijekom narednih dana proširio se na područje Vrlike Orišića i to minski sumnjivo područje. Osim vatrogasaca, požar su iz zraka gasila dva kanadera. Kako se požar nalazi na minski sumnjivom području,vatrogasci ga nadziru sa sigurne udaljenosti.

Požar uz prugu u Otriću je ugašen. S vatrom su se borili JVP Gračac i dva kanader, a izgorjelo je oko 10 hektara borove šume u blizini kuća. Vatrogasci su i dalje na terenu.

U noći je nastavljena sanacija  i dežurstvo na požarištu kod Rudina iznad Kaštela.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji je lokaliziran požar između Putnikovića i Žuljane na poluotoku Pelješcu. U tijeku je sanacija i dežurstvo lokalnih vatrogasaca.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!