mjesto za top banner

10. KOLOVOZA 2012. 19:12h

Jakovčić proglasio elementarnu nepogodu za Istarsku županiju

Na pitanje hoće li veliki broj stranaka predstavljati problem vlade na čelu s SDP-om, Jakovčić drži kako se to lako može riješiti detaljnim koalicijskim ugovorom.

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Istarski župan Ivan Jakovčić proglasio je danas elementarnu nepogodu za područje Istarske županije, koja je uzrokovana dugotrajnom sušom, tučom i požarima, navodi se u priopćenju iz kabineta župana i dodaje kako područje Istarske županije već dvije godine uzastopno trpi izrazitu sušu.

Nedostatak oborina i manjak vlage u tlu prouzročilo je enormne štete na svim poljoprivrednim kulturama koje prema prvoj procjeni iznose od 60 do 100 posto, odnosno do sada oko 123.026.408 kuna, ističe se u priopćenju.

Županijsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda obavezno je u suradnji s gradskim i općinskim povjerenstvima za procjenu šteta od elementarnih nepogoda obaviti procjenu šteta od elementarnih nepogoda, kako bi se županu Jakovčiću i Državnom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda dostavilo cjelovito izvješće.

Jedinice lokalne samouprave s područja Istarske županije dužne su, pak, u suradnji sa Županijskim povjerenstvom izraditi i Državnom povjerenstvu predložiti mjere za uklanjanje i ublaživanje posljedica. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!