mjesto za top banner

6. SVIBNJA 2012. 11:56h

Jaka kiša olakšala pohod: Provaljeno u četiri bjelovarska javna objekta

Grad Bjelovar

Foto

Hrvatska
0

Tekst

 

Nevrijeme praćeno jakom kišom i grmljavinom, koje je preksinoć zahvatilo Bjelovar, stvorilo je idealnu "radnu atmosferu" za provalnike koji su tijekom noći u samom središtu grada izveli čak četiri "operacije" zbog kojih su policijski službenici jučer ujutro imali pune ruke posla.

Otuđili "polog"

No neobično je i zanimljivo da ovog puta na meti provalnika nisu bili uobičajeni objekti sa skupocjenom robom poput zlatarnica, trgovina tehničkom robom ili kioska s cigaretama, koje se lako prodaju i brzo unovče, nego su se okomili na manje atraktivne objekte. Tako su provalili u specijaliziranu trgovinu za kućne ljubimce "ZOO Amazona" u prizemlju zgrade u Gundulićevoj 12 iz koje su prema iskazu vlasnika otuđili tek manju svotu blagajničkog pologa koji se nalazio u kasi.

– Radimo već sedam godina i dosad nikada nismo imali provalu - rekao je vlasnik dodajući da su provalnici ušli na stražnja vrata oštetivši dvije brave.

Zaredali istom ulicom

Na meti provalnika našla se i "Staklana Bjelovar" u Miošićevoj ulici iz koje su po riječima vlasnice odnijeli tek jednu ručnu dizalicu vrijednu 500 kuna.

–Vjerojatno su tražili novac, ali njega nikad ne držimo u kasi - kazala je vlasnica navodeći da je u prostorijama zatekla nered i razbacane papire. U lokalu je, kaže, bilo i vrijednijeg alata od dizalice, ali to ih nije zanimalo. U istoj ulici, samo kojih par stotina metara dalje, provaljeno je i u Turističku agenciju "Blagec turist" iz koje su kako neslužbeno doznajemo otuđili 3000 kuna gotovine i prijenosno računalo. Četvrti objekt u kojem su "ordinirali" bio je Odvjetnički ured Doneski u Jelačićevoj ulici preko puta zgrade suda, iz kojeg nam nisu željeli otkriti kakvu štetu su pretrpjeli.

Policija intenzivno traga za počiniteljima

Dražen Medved, glasnogovornik PU bjelovarsko-bilogorske potvrdio je da je i ranije bilo situacija da se tijekom iste noći izvrši više provalnih krađa što bi upućivalo da ih je izvršio jedan ili više istih provalnika, no ipak u posljednje vrijeme nisu zabilježili takve slučajeve. Policija će, kaže, nastaviti intenzivno tragati ne isključujući mogućnost da je i ovom prilikom u pitanju jedan ili više istih počinitelja. Podaci govore da je u prva tri mjeseca na području ove Policijske uprave zabilježeno 71 kazneno djelo teške krađe, dok ih je u istom razdoblju lani bilo čak 105 ili za gotovo 50 posto više. Tijekom 2011. godine policija je evidentirala ukupno 396 teških krađa, dok ih je godinu dana ranije zabilježeno 311.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!