mjesto za top banner

NEODLUčNO POVJERENSTVO

13. SIJENJA 2007. 20:49h

Izvlačenje brojeva Binga završilo incidentom

Tekst

Prilikom izvlačenja dobitnih brojeva Binga Plus došlo do komplikacija u kojima se povjerenstvo Hrvatske lutrije nije najbolje snašlo.

Hrvatska lutrija je prilikom današnjeg izvlačenja dobitnih brojeva popularne igre na sreću 'Bingo Plus', širu javnost zabavila na jedan posve neuobičajen način. Mnogi će se, pak, vjerojatno itekako zabrinuti nesnalaženju povjerenstva Hrvatske lutrije u kriznim situacijama.

Zapela sedmica

Naime, nakon trećeg izvučenog broja koji su išli redom 1, 7, 7, zadnja je sedmica nekako zapela, pa nije izašla iz bubnja.

Nakon što je povjerenstvo Hrvatske lutrije konstatiralo da je broj 7 zapeo, odlučilo je da je  'potrebno izvršiti ručno izvlačenje'.

Da li je šestica ili devetka ?

Započela ga je voditeljica Tanja Tušek, s prvim izvučenim brojem 6. No, broj nije imao oznaku, pa tako nisu znali radi li se o šestici ili devetki.

Hostesi stavili povez preko očiju

Zatim je povjerenstvo donijelo odluku da to ipak ne bi trebala raditi voditeljica već hostesa. Njoj su, pak, stavili povez preko očiju, nakon čega je izvukla brojeve te ih odložila sa strane.

No, povjerenstvo očito niti s tom procedurom nije bilo zadovoljno jer je, pred zbunjenom publikom, odlučilo sve poništiti.

Naredilo je da se svi izvučeni brojevi moraju ponovno vratiti u bubanj iz kojeg se, prema proceduri, izvlače ručno, te da ostaju samo prva dva izvučena broja, a to su jedinica i sedmica. Na kraju dobitni brojevi Binga Plus glase 3 4 4 0 1 7 1.

Neugodnost je 'naručenim' pljeskom uzalud pokušala ublažiti zbunjena publika.

S.T.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!