mjesto za top banner

BEZ VEĆIH GUŽVI

22. KOLOVOZA 2008. 10:55h

Izvješće HAK-a o stanju na cestama

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Na većini cesta duž Hrvatske prometuje se bez zastoja, uz povremene gužve kraj većih turističkih središta.

Zbog izvlačenja teretnog vozila od 10 do 12 sati, za sav promet bit će zatvorena Jadranska magistrala (D 8) u mjestu Brsečine kod Dubrovnika. Obilazak regulira policija županijskim i lokalnim cestama.

Na većini cesta prema moru i unutrašnjosti prometuje se bez zastoja, no u Istri i duž Jadranske magistrale (D 8) zastoji su mogući u blizini turističkih središta.

Zabrana prometovanja za teretna motorna vozila iznad 7.5 tona, na važnijim državnim cestama, bit će sutra 23. kolovoza od 4 do 14 sati, te u nedjelju (24. kolovoza) od 12 do 23 sata. Zabrana se primjenjuje i na dionicama autoceste A 1, između čvorova Ogulin i Brinje te Sveti Rok i Maslenica (subotom od 4 do 18 i nedjeljom od 8 do 20 sati). Na ostalim autocestama i na Ličkoj magistrali (D 1) zabrana nema.

Za sav je promet, zbog radova, zatvorena državna cesta (D 309) Samobor-Sveta Nedelja. Obilazak je autocestom A 3, Bregana-Lipovac, između čvorova Bobovica ili Sveta Nedelja i dalje spojnom cestom preko Strmca.

Zatvorena je državna cesta D 55 na dionici između Gradišta i raskrižja za Privlaku. Vozi obilazno preko Cerne županijskom cestom ŽC 4170.

Zbog radova, za sav je promet zatvorena državna cesta D 35 na dionici Novi Golubovec-Švaljkovec (preko Veternice). Obilazak je: Novi Golubovec-Zlatar-Zlatar Bistrica-Hum Lug-Švaljkovec-Krapina ili Zabok i obrnuto.

Zatvorena je dionica državne ceste D 33 Drniša-Pakovo Selo. Obilazak je županijskim cestama ŽC 6078 i ŽC 6246 Pakovo Selo-Kaočine-Drniš.

Do 22. kolovoza zatvorena je državna cesta D 515 Našice - Đakovo na dionici između raskrižja s đakovačkom obilaznicom i Đakovačke Satnice. Obilazak je županijskim cestama prema postavljenoj signalizaciji.
 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!