mjesto za top banner

1. RUJNA 2010. 17:53h

Iznutrice i ostatke ovaca i svinja odbacili kod Nove bolnice u Petrinji

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Poveća hrpa vune, oderanih koža, iznutrica i drugih dijelova janjadi, ovaca i odojaka pronađena je danas u zapuštenom dvorištu bivše poljoprivrede Gavrilovića uz rijeku Petrinjčicu i blizu Nove bolnice u Petrinji. Intervencijom su odmah zakopani strojevima gradske tvrtke Privreda. Životinjski otpad, pomiješan s kućnim smećem i ostacima građevinskog materijala, u dvadesetak plastičnih vreća, dovezla je nepoznata osoba i jednostavno ih odbacila na zabačeni prostor s dobrim prilazom za vozila. Ovo nije prvi slučaj ostavljanja životinjskih ostataka i krupnog otpada na tom mjestu.

– Ovdje sam intervenirao nekoliko puta, a sadašnji nalaz količinski je najveći. Nakon dojave građana najprije sam cijelu hrpu obilno zasuo krečom, da bih spriječilo pse i mačke lutalice i lisice u daljnjem trganju vreća i razvlačenju mesa. U dogovoru s Gradom, bagerom Privrede na istom mjestu u dubinu od dva metra dobro je zatrpan cjelokupni otpad. Kopalo se dublje od veterinarskih propisa, a pronađeni ostaci nisu odvezeni u kafileriju zbog početka truljenja i uvećanog stupnja raspadanja – nakon žurnog saniranja kazao je gradski higijeničar Robert Šubić. Niti na jednoj ovci i odojku nije nađena veterinarska ušna markica i ne zna se vlasnik životinja, kao ni neodgovorna osoba koja je u urbani dio grada dovezla i bacila ostatke.

– Uskoro, tijekom sezone zimskog klanja, ovakvih "paketa" očekujem sve više – s dugogodišnjim iskustvom procjenjuje Šubić. Intervenirali su na temelju dojave policije, koja vodi istražni postupak.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!