mjesto za top banner

MILAN BANDIĆ:

8. SIJENJA 2010. 19:13h

Izbori neregularni zbog priče o USKOK-ovoj istrazi

Foto

Hrvatska
0

Tekst

U USKOK-u tvrde da je glasnogovornik samo potvrdio da se provode izvidi, tj. utvrđuje osnovanost sumnje o mogućem počinjenju kaznenih djela.

- Nakon što je DIP protuzakonito uveo cenzuru kad su u pitanju moji spotovi, danas se dogodio još veći skandal koji je u pitanje doveo samu regularnost izbora - započinje priopćenje kojima je medijima poslano iz izbornog stožera nezavisnog predsjkedničkog kandidata Milana Bandića.

Kako tvrde, glasnogovornik USKOK-a je u suradnji s nekim medijima, deset sati prije početka predizborne šutnje, pokrenuo je insinuacije o navodnim istragama, što su tek navečer demantirale nadležne institucije. 

AFP-.--.-
Photo javno165  
- Ovakvo poigravanje s ugledom institucija i mene osobno kao kandidata krše se demokratska i pravna načela. A ovakvo ponašanje i zloporaba položaja nedopustiva je u državi koja želi biti članica Europske unije - stoji u priopćenju.

Napominje se kako ''širenje lažnih informacija na zadnji dan predizborne kampanje i svjesno utjecanje na tijek izbora, zaslužuje svaku osudu i pravne sankcije''.

Ne provodi se istraga već se ''utvrđuje osnovanost sumnje o mogućem počinjenju kaznenih djela''

- Međutim, ne želim poduzimati pravne radnje koje bi utjecale na izborni tijek. Ovakva događanja meni i mojim biračima daje dodatni motiv da zajedno pobijedimo i odlučno se suprostavimo zloporabi institucija - stoji u Bandićevu priopćenju.

Nakon što je glasnogovornik USKOK-a Vuk Đuričić potvrdio kako se protiv Bandića provodi istraga zbog ''Krašograda'', USKOK je to kasnije demantirao.

- Netočno je da je USKOK primio 21 kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Milana Bandića, a također nije točno da je glasnogovornik USKOK-a Vuk Đuričić obavijestio javnost da USKOK vodi istragu protiv Milana Bandića - tvrde u svom priopćenju.

Napominju kako je Đuričić samo potvrdio, ''ono što je javnosti i od ranije poznato, kako se u svezi mogućih zlouporaba, te utvrđivanja mogućih odgovornosti pojedinih službenih ili odgovornih osoba iz Grada Zagreba ili trgovačkih društava Grada Zagreba provode izvidi, tj. utvrđuje osnovanost sumnje o mogućem počinjenju kaznenih djela iz nadležnosti Ureda''.

Priču o istrazi demantiralo je i Ravnateljstvo policije.

- Moramo demantirati da je kriminalistička obrada u slučaju Krašograd pri završetku te da iz dosadašnjega kriminalističkog istraživanja proizlazi ičija kaznena odgovornost", stoji u demantiju Ravnateljstva policije - stoji u demantiju.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!