mjesto za top banner

14. PROSINCA 2011. 00:18h

Ivo Josipović dobio službene rezultate DIP-a

Branko Hrvatin, predsjednik Vrhovnog suda

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Predsjednik Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Branko Hrvatin uručio je večeras predsjedniku Ivi Josipoviću konačne službene rezultate parlamentarnih izbora. Josipović će u srijedu u 11 sati predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću dati mandat za sastavljanje nove Vlade.

- Iz izvješća je jasno da su izbori održani u demokratskom ozračju, i još jednom čestitam svim sudionicima, pobjednicima i onima koji to nisu. Sutra ću uručiti mandat izbornom pobjedniku i time ulazimo u razdoblje kada se nastavlja normalan politički život u Hrvatskoj - rekao je predsjednik Josipović  te dodao kako očekuje "da se izborno zakonodavstvo uskladi s realnošću, te da se urede propisi o prebivalištu".

- Očekujem da će Vlada i Sabor poduzeti taj važni korak, a zadovoljan sam što slabosti izbornog zakonodavstva nisu utjecale na kvalitetu izbora - nastavio je Josipović.

Zadovoljstvo provedbom izbora izrazio je i Branko Hrvatin, koji je naglasio kako su i misija OSS-a koja je promatrala ove izbore te međunarodni eksperti potvrdili kako su izbori prošli mirno i dostojanstveno.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!