mjesto za top banner

10. LIPNJA 2011. 19:37h

Ivan Čehok, Davor Patafta i Narcisa Huljev dobili mjesec dana pritvora

Foto

Hrvatska
0

Tekst

Sutkinja istrage na zagrebačkom Županijskom sudu Jadranka Mandušić odredila je mjesec dana istražnog zatvora Ivanu Čehoku, varaždinskom gradonačelniku, poduzetniku Davoru Patafti te Pataftinoj suradnici Narcisi Huljev.

Oni su u petak ujutro saslušani u USKOK-u, nakon čega su odvedeni na zagrebački Županijski sud. Istražni zatvor im je određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Spomenutu trojku USKOK sumnjiči za izvlačenje 29 milijuna kuna iz varaždinskoga gradskoga proračuna. USKOK osim njih troje sumnjiči još dvije osobe, no za njih nije tražio određivanje istražnog zatvora.

Riječ je o Hrvoju Vojvodi, bivšemu varaždinskome gradonačelniku, te Tomislavu Kezelji, direktoru komunalnog poduzeća Varkom.

Petorku se sumnjiči da su tijekom proteklih godina za najmanje 29 milijuna kuna oštetili Grad Varaždin jer su pogodovali u korist Pataftinih tvrtki T7 grupa i VIS. Kako se sumnja, prvo je riječ bila o zamjenama zemljišta, odnosno Čehok je zamijenio vrijedna gradska zemljišta za ona u vlasništvu Pataftinih tvrtki.

Tim je zemljištima vrijednost bila umjetno napuhana, odnosno krivotvorena. Sumnja se da je, primjerice, jedno takvo zemljište grad kupio kako bi na njemu gradio POS-ove stanove te da je u tom slučaju vrijednost bila precijenjena za 15 milijuna kuna.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!